Comuna Valu lui Traian ar putea intra în carantină

Centrul administrativ al comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Centrul administrativ al comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Comuna Valu lui Traian ar putea intra în carantină alături de alte șase localități din județ, iar o decizie în acest sens va fi luată vineri după amiază de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis avizul de carantinare pentru următoarele localități: Agigea, Costinești, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian. Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanța. Propunerile de carantinare vor fi votate în ședința de Comitet Județean pentru Situații de Urgență, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic.

În aceeași ședință a CJSU, va fi supusă la vot și măsura de prelungire a carantinării zonale în orașul Ovidiu, ca urmare a unei adrese formulate de DSP Constanța, prin care a fost propusă extinderea măsurii existente pe o perioadă de încă 14 zile. Propunerea a venit după constatarea că incidența cumulată a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile se află la un nivel ridicat.

Primăria Valu lui Traian a transmis un mesaj pentru locuitorii comunei în eventualitatea carantinării localității.

“Având în vedere carantinarea orașului Constanta începând de mâine ora 20.00, precum și faptul că la acest moment incidența pe Valu lui Traian se apropie de 8 la mie, ne așteptăm ca în următoarele ore/zile să fie carantinată și comuna noastră. Din păcate era inevitabil, având în vedere numărul mare de cetățeni care tranzitează comuna sau care lucrează în oraș și locuiesc în comună. Vă rugăm să vă mențineți calmul, dar să vă protejați atât pe dumneavoastră, cât și pe ceilalți și sa evitați deplasările inutile. Se vor permite în continuare, dacă mergem pe modelul Constanței, ieșirile pentru aprovizionare, pentru a merge la lucru sau pentru activități medicale sau sportive individuale în aer liber, cu declarație. Vă vom informa la momentul apariției ordinului de carantinare. Să avem grijă de sănătatea noastră, stă în puterea fiecăruia dintre noi!”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*