De ce ne mutăm în Valu lui Traian

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Am tot discutat cu diverse persoane despre motivele care îi determină să aleagă Valu lui Traian drept zona unde să-și întemeieze o casă. Ideile desprinse sunt de cele mai diverse, dar toți – fără excepție – au în minte un anumit lucru: să fugi de oraș.

Atunci când mă întreabă cineva de ce am ales Valu lui Traian spun că am făcut schimbarea din 3 motive: e mai liniște, e aer curat și am mult mai mult spațiu în casă și în curte. Mai mult decât puteam să am într-un apartament din Constanța, cel puțin.

“Și totuși, la Valu lui Traian nu e mai liniște”, spun unii. Pe Calea Dobrogei trec TIR-uri în viteză iar în zona C (de la Conac în sus) ai parte fie de concerte de… câini, fie de petreceri cu manele. Din fericire, și acestea țin de educația oamenilor sau de implicarea Poliției Locale. Din nefericire, mai e de lucru și cu una și cu alta.

“Și totuși, la Valu lui Traian nu e aer mai curat”, susțin alții. Da, calitatea aerului este incontestabil mai bună decât aceea dintr-un oraș bine populat, dar praful de pe străzile neasfaltate și fumul din țevile de eșapament ale mașinilor care duduie pe Drumul Național îți lasă un gust amar.

Măcar spațiul mai mare din curte și casă e incontestabil.

Vălurenii stau aici pentru că se bucură de proximitatea orașului. Poți să ajungi în Mamaia în 20 minute, dacă nu suntem în sezon, dar ai și avantajul unei grădini sau al unui parc mai aproape de casă.

Constănțenii au ales să se mute aici pentru că s-au săturat de poluarea, problemele de infrastructură și zgomotul orașului. Unii sunt deranjați atunci când dau de ele și în Valu lui Traian. Important este ca noi toți să ne aducem aminte despre toate motivele pentru care am plecat din Constanța și am ales Valu și să facem acest loc unul mai bun pentru noi toți.

Și mai e ceva: aceeași constănțeni s-au săturat să fie batjocoriți de autorități și caută o administrație locală care să le fie mai aproape și să le rezolve problemele la timp. Oferim respect și cerem unul pe măsură.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*