FOTO VIDEO Primarul din Valu lui Traian a prezentat localnicilor realizările din localitate. Florin Mitroi: “Mi-au solicitat să vadă comuna pentru a vedea că investițiile sunt majore”

Primarul Florin Mitroi le prezintă localnicilor realizările în comună. FOTO Adrian Boioglu

Politica transparentă și dialogul cu oamenii sunt pașaportul către viitor al oricărui primar, indiferent că este de comună sau de oraș. Când cetățenii văd că îi asculți sau că îi mai iei și pe teren să vadă ce-și-cum, e clar că legi comunitatea în idei, proiecte și realizări.

Primarul din Valul lui Traian a avut ideea unui infotrip în care a luat mai mulți localnici din comună să le arate ce s-a construit în ultimul timp. A publicat un anunț pe siteul Primărie, le-a spus oamenilor data și ora și cât de mare e microbuzul cu care îi va duce la plimbare, iar cine a dorit s-a înscris.

“Această idee a pornit efectiv de la comunicarea și colaborarea mea cu oamenii, prin dumneavoastră sau direct cu ei, la diferite acțiuni. Mi-au solicitat să vadă comuna pentru a vedea că investițiile sunt majore, nu numai pe strada unde locuiesc, ci și acolo unde nu-și cunosc comuna și este păcat.

 În fine, să se vadă investițiile, nu realizările lui Mitroi. Realizările noastre ale tuturor celor care locuim în această comună frumoasă, că nu degeaba suntem catalogați pe locul 7 în țară ca și fonduri și totodată invidiați de ceilalți din județ”, spune primarul Florin Mitroi.

Microbuzul cu primarul și cu cetățenii din Valu s-a oprit prima dată în noul cartier care se construiește, mai bine cunoscut ca “zona F”. Va fi cea mai nouă parte a comunei Valul lui Traian și e făcută din proiect întocmai ca la carte. Înainte ca oamenii să-și construiască locuințele, administrația locală a trasat drumurile, a făcut canalizarea, a îngropat cablurile electrice ce vor alimenta cu energie toate casele din cartier, a asfaltat și a pus la punct trotuarele.

Ani buni de-acum încolo, nimeni nu va fi nevoit să spargă drumul sau să gaurească șoselele. Urmează să se mute doritorii și să-și ridice locuințele. “Zona F” va avea și parcuri și va găzdui în viitor și noua clădire a primăriei Valul lui Traian. Sunt bani buni investiți în infrastructură și lucrurile se văd, pentru că arată impecabil.

Din “Zona F” localnicii și cu primarul au plecat într-un tur prin localitățile învecinate. Gunoi, mizerie, drumuri nereparate și în general dezordine: cam asta au văzut în periplul lor, până să ajungă din nou acasă.

“O să mai fac astfel de evenimente dacă oamenii solicită. Pe ei și pe mine ne interesează localitatea noastră, nu neapărat să facem comparații cu alte localități. Sau dacă le facem, să facem comparații pozitive, adică să ne raportăm la un lucru mai frumos decât localitatea noastră: cum a făcut acolo de se poate, și la noi nu.

Lucrul asta chiar mi-l doresc și-mi mai doresc ca toți locuitorii acestei comune să devenim o familie, să fim prieteni, să fim oameni care ne înțelegem, să avem răspunsuri la fiecare întrebare, nu de dragul de a da un răspuns. Să avem un răspuns corect și cu argumente. Sunt dispus să-l ascult pe cel care vine cu un proiect frumos, dar totodată trebuie să vină sau să găsim soluție și de finanțare a acelui proiect. S-ar putea face atâtea lucruri mărețe!”, spune primarul Florin Mitroi.

Gestul primarului din Valu inaugurează o nouă tendință în politica locală. În locul oamenilor care vin la primărie ca să reclame una-alta, mai bine merge edilul în mijlocul lor și îi duce să le arate cum s-a schimbat localitatea. Iar lumea va aprecia întotdeauna tipul asta de comunicare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*