FOTO Cum au sărbătorit Ziua Națională elevii din Valu lui Traian. Evenimentul “Hai la Hora Satului” a reunit profesorii, cu părinții și elevii

Eveniment pentru celebrarea zilei de 1 Decembrie la Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian. FOTO Arhiva Școlii
Eveniment pentru celebrarea zilei de 1 Decembrie la Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian. FOTO Arhiva Școlii

“Hai la Hora Satului”, a fost titlul evenimentului care a avut loc înainte de Ziua Națională la Căminul Cultural din Valu lui Traian. Organizatori au fost chiar profesorii Școlii Gimnaziale 1 din Valu lui Traian.

Părinții, elevii și profesorii au fost invitați să afle semnificația zilei de 1 Decembrie 1918 pentru istoria României și să se bucure de un program încărcat de cântece patriotice și cântece populare românești.

Ulterior, participanții au avut ocazia să vizioneze o expoziție cu desene inspirate de Ziua Națională a României.

Nu a lipsit muzica populară românească interpretată de artiști din Valu lui Traian. Totul a fost dublat de ținutele deosebite ale celor mici – costumele populare românești.

“Propunerea a venit din partea doamnei profesor Ana Bebu. Am fost de acord, așa că toți colegii s-au implicat. Au răspuns prezent la frumoasa manifestare și Valentin Mitache care a asigurat o bună sonorizare, dar și interpreții de muzică populară Nicu Constantin și Cristi Moțoi care au adus un plus de voioșie. Părinții s-au prins în horă alături de copii și cadrele didactice. La mulți ani, România”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale 1 Valu lui Traian, Lavinia Robe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*