UPDATE Vălurenii demonstrează că sunt bine informați. Procent de participare la Referendum, mult sub media națională

Secție de Votare din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Secție de Votare din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

UPDATE Ora 21.00: Procentul final de prezență la urne, la ora 21.00 a fost de 12,09% în Valu lui Traian.

1525 de persoane din cele 12.611 cu drept de vot au mers la urne. 165 dintre aceștia au fost pe listele suplimentare.

Cel mai mare procent a fost înregistrat în Secția de la Grădinița cu Program Normal nr. 2 – 18.73%. Trebuie spus că aici au fost înregistrate și voturile de la Urna mobilă, adică persoanele aflate în Penitenciarul Valea Seacă.

La secția 551 de la Complex, procentul a atins 13,16%, în timp ce la Școala Gimnazială Viceamiral Ioan Murgescu, doar 11,53% dintre alegători și-au exercitat votul.

Cu 11,11%, următoarea secție este cea de la “Clădire vestiare Stadion”, urmată de cea de la Grădinița cu Program Prelungit, unde procentul a ajuns la 10,77%.

Cele mai mici procente au fost înregistrate la Secția de la Adesport (9,96%) și Centru de Tineret (9,43%).

Referendumul a avut un procent final de participare de 20,41%. Din această cauză, NU a fost validat.


UPDATE: Situația de la Referendum de la ora 16.00 nu este cu mult schimbată față de cea de la ora 13.00.

Prezența la urne este de 9,15% – o diferență de 223 votanți în 3 ore. Urna mobilă nu a mai fost solicitată, dar au apărut votanți noi pe listele suplimentare.


Valu lui Traian demonstrează că este o comună cu oameni care se informează și nu se lasă manipulați. Procentul pentru ora 13.00 a zilei de duminică, 7 octombrie, la cele opt secții de votare rămâne unul sub media națională.

12.611 alegători sunt înscriși pe listele permanente. Dintre aceștia, doar 931 au votat în ziua de sâmbătă și duminică până la prânz.

Conform rezultatelor oficiale comunicate de către Biroul Electoral Central, pe listele suplimentare apar 85 persoane, iar o cifră atipic de mare este aceea a votanților care au solicitat urna mobilă: 129.

Cea mai mică prezență a fost înregistrată la Secția de Votare amenajată în Școala Gimnazială Nr. 1 – doar 5,13%, în timp ce la Școala Gimnazială “Viceamiral Ioan Murgescu”, doar 5.63% dintre alegători s-au prezentat la urne.

Cifrele cele mai mari au fost înregistrate la secția de vot de la Grădinița cu Program Normal nr. 2. 14.79% până la ora 13.00. În mod paradoxal, doar 105 alegători sunt pe listele permanente, iar restuld e 129 au votat cu ajutorul urnei mobile.

Vom actualiza aceste informații pe măsură ce apar detalii noi…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*