Vrei să trăiești din ajutor social? Iată lista bunurilor care te scot de pe ștatul de plată al Primăriei Valu lui Traian

Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Asistații social sunt o mare problemă în toată România. Mulți speră că primesc bani de la Primărie, dar nu iau în calcul bunurile care îi pot scoate în afara legii.

Primăria Valu lui Traian a publicat lista acestor bunuri. Dacă ai așa ceva, nu mai primești ajutor social:

 • Clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu și a anexelor gospodărești
 • Terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă și alte terenuri intravilane care depășesc 1.000 mp în zona urbană și 2.000 mp în zona rurală. Fac excepție terenurile din zonele colinare sau de munte care nu au potențial de valorificare prin vânzare/construcție/producție agricolă.
 • Autoturism/autoturisme și/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum și pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile.
 • Mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani
 • Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze
 • Șalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi
 • Utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată
 • Utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale
 • Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acționate hidraulic, mecanic sau electric (Aflate în stare de funcționare)
 • Depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei, cu excepția dobânzii
 • Suprafețe de teren, animale și păsări a caror valoare netă de producție anualaă depășește suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*