Cod Galben de vânt și ninsori viscolite în toată Dobrogea. Temperaturile ajung la minus 10 grade Celsius

Operațiuni de deszăpezire. FOTO Arhivă
Operațiuni de deszăpezire. FOTO Arhivă

Iarna nu se lasă așteptată în Dobrogea. Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă pentru ziua de miercuri, 28 noiembrie, începând cu ora 2.00.

Timp de 18 ore, Dobrogea va vedea o scădere accentuată a temperaturilor. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că miercuri, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40 – 50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 – 75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.

“În județul Constanța, utilajele Regiei Județene de Drumuri și Poduri au lamele montate și sunt încărcate cu material antiderapant. La ora 17.00 au fost convocați toți șefii de secții la sediul RAJDP. Începând cu ora 20.00, toți angajații care sunt angrenați în activitatea de deszăpezire au fost chemați în secții”, a declarat Lucian Lungogi, directorul RAJDP Constanța.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța este pregătită de intervenție pe drumurile naționale și autostrăzile din administrare cu 114 utilaje proprii și 183 utilaje închiriate , astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță. În depozitele de sare ale D.R.D.P. Constanța există o cantitate totală de 15.510 tone de sare și 54 tone clorură de calciu. De asemenea, în funcție de condițiile meteo, se mai pot comanda utilaje închiriate conform contractelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*