Școala nr. 1 din Valu lui Traian aniversează peste 100 ani de existență alături de foști și actuali profesori. Programul evenimentelor de 1 decembrie oferite de elevi și dascăli

Școala Gimnazială nr. 1 din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Școala Gimnazială nr. 1 din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Săptămâna care precede 1 decembrie se anunță a fi una plină de evenimente pentru Școala nr. 1 din Valu lui Traian. Profesorii și elevii coordonați de directorul Lavinia Robe au pregătit mai multe momente speciale.

Primul eveniment este dedicat Marii Uniri. Miercuri, 28 noiembrie, începând cu ora 12.00 va avea loc un flash-mob în curtea interioară a unității de învățământ. Elevii de gimnaziu vor contura, în culorile drapelului, chenarul țării. Școlarii de clasa a 4-a se vor alătura și ei ineditului eveniment și vor aduce litere care vor forma cuvintele: “Pe-al nostru steag e scris Unire!”.

Ziua de joi, 29 noiembrie aduce momentul mult așteptat al aniversării celor peste 100 ani de la înființarea unității de învățământ. Căminul Cultural din Valu lui Traian este locul unde se vor strânge foști și actuali profesori ai acestei școli.

“Invitații vor vizita noua clădire a școlii pentru că sunt colegi care au ieșit de multă vreme la pensie. Apoi ne vom întâlni și vom viziona un film realizat din fotografii culese de la colegi, de la mama – pentru că mama a fost învățător și profesor de matematică în Școala aceasta și de la alți profesori. Un fost elev al școlii a realizat un film cu toate aceste imagini. Pe măsură ce va rula acest film, vor fi alocuțiuni. Apoi vom avea un spectacol oferit de copiii noștri colegilor”, a declarat directorul Lavinia Robe pentru Vălureni.ro.

Evenimentul de joi va fi urmat de spectacolul tradițional dedicat zilei de 1 Decembrie. Elevii de clasa a 4-a vor prezenta mai multe momente special pregătite cu această ocazie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*