FOTO VIDEO Codul Portocaliu de ploi torențiale a adus inundații la Valu lui Traian. Primarul Florin Mitroi: “Investim an de an în întreținerea canalului colector”

Gunoaie adunate din canalul colector de la Valu lui Traian. FOTO GCVT
Gunoaie adunate din canalul colector de la Valu lui Traian. FOTO GCVT

Codul Portocaliu de precipitații abundente nu a ocolit comuna Valu lui Traian. Zona Valea Seacă (Cartierul Afumați) a fost cea mai afectată de cantitatea mare de apă care a căzut vreme de o oră.

Mai multe curți și gospodării au fost inundate. Cu toate că localnicii și Primăria a apelat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, echipele de pompieri militari nu au ajuns deloc la Valu lui Traian. În schimb, intervenția a fost preluată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din subordinea Primăriei.

Prima problemă a fost cea a canalului colector care străbate localitatea de la est la vest. Canalul era înfundat de gunoaiele aruncate de localnici. Victimele inconștienței celor care fac asta au fost tot vălurenii. Echipele Primăriei și ale societății Gospodărie Comunală Valu lui Traian au scos din canalul colector haine, anvelope auto și mormane de gunoaie.

“Astfel de ploi torențiale sunt de așteptat să creeze probleme atunci când ai un relief ca al nostru. Tocmai de aceea, noi investim an de an în lărgirea și întreținerea canalului colector.

Într-adevăr, dacă și localitățile din jur ar face la fel, apa s-ar scurge mult mai usor. Așa, canalul se umple la noi și ramâne plin pentru că la ieșire spre Murftalar e blocat. De asemenea, dacă Ministerul Mediului ar pune odată în practică proiectul de amenajare canal colector pe care îl promite de 12 ani, ar fi ideal.

Dar mi-am pierdut speranța în sensul acesta. Mi-am dorit atât de mult să văd proiectul acesta realizat încat am platit noi Studiu de Fezabilitate, deși nu era treaba noastră, ci a Ministerului. Păcat!”, a declarat, pentru Valureni.ro, primarul Florin Mitroi. 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*