UPDATE Prezența la vot, la ora 16.00, în Valu lui Traian. O treime din vălureni și-au exprimat deja opțiunea în fața urnelor

Secție de votare din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Secție de votare din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

UPDATE: Ora 16.00: Procentul de participare a ajuns la 32,61% în Valu lui Traian.

Pe 9 iunie a fost înregistrat și un incident.

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au fost sesizați cu privire la faptul că în apropierea unei secții de votare, o persoană distrubuie fluturași, indicând alegătorilor persoana cu care să voteze. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional în baza Legii 115/2015.

Știrea inițială – Ora 11.00: Aproape 2000 de vălureni au votat deja la ora 11.00. Conform informațiilor oficiale de la Autoritatea Electorală Permanentă, în Valu lui Traian sunt înscrise pe listele permanente 14.498 alegători. Dintre aceștia, 13,53% și-au exprimat opțiunea până la ora 11.00.

AEP arată că 1974 se aflau pe listele permanente, iar 16 au votat pe listele suplimentare.

Cei mai mulți dintre votanți sunt din categoria de vârstă 45 – 64 ani. Următoarea categorie de vârstă este cea de peste 65 ani, iar segentul de vârstă cuprins între 35 și 44 este pe locul 3.

Statisticile oficiale arată că femeile din Valu lui Traian au votat în număr mai mare decât bărbații. Prezența la urne a crescut constant începând cu ora 7.10 și la ora 10.20 a fost atins cel mai mare număr de votanți.

Cei mai mulți vălureni s-au prezentat la Secția de Votare 554 situată în Școala Gimnazială 1 din Valu lui Traian, iar cei mai puțini la Secția de Votare 559 de la Centrul de Tineret.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*