FOTO VIDEO Amenajarea celor 8 secții de votare din Valu lui Traian, pe ultima sută de metri. 14.500 de alegători sunt pe listele permanente

Secție de votare. FOTO Adrian Boioglu

Amenajarea celor 8 secții de votare din Valu lui Traian a intrat pe ultima sută de metri. În comună se află 14.500 de alegători pe listele permanente.

Ionela Costache, administrator Public din Primăria Valu lui Traian, a explicat pentru Vălureni ce trebuie să știe alegătorii care vor să vină la vot pe 9 iunie.

„Oamenii ar trebui să știe că sunt așteptați cu drag și că votul este atât dreptul cât și obligația lor. Într-adevăr, suntem pe ultima sută de metri cu amenajarea celor 8 secții de votare din localitate.

Așteptăm un număr cât mai mare de alegători, începând cu duminică, ora 7 dimineața. Sperăm să vină cât mai mulți din cei 14.500 de alegători de pe listele permanente”, a spus Ionela Costache.

Ce se întâmplă cu persoanele cu dizabilități sau nedeplasabile care vor să voteze și care este procedura în acest caz, explică Ionela Costache.

„La aceste alegeri s-a schimbat puțin procedura. Pot depune cererile pentru deplasarea urnei mobile atât în secțiile de votare cât și la circumscripție. În secțiile de votare se pot depune începând cu sâmbătă-seara, între orele 18-19, cât și în ziua votării, până la orele 14”, a afirmat Ionela Costache.

Reprezentanții secției de votare vor pleca cu urma mobilă în ziua alegerilor după ora 14. Aceasta va putea fi folosită până la ora 21 deoarece la ora 22, atunci când se închide procesul de votare aceasta trebuie să se afle în secție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*