Primarul Florin Mitroi, apel deschis către vălureni: “Vă rog să îmi stați alături în încercarea de a păstra această comună sigură și curată”

Poliția Locală Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Poliția Locală Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Primarul Florin Mitroi a transmis o scrisoare către locuitorii din Valu lui Traian în care face un apel pentru încredere în Poliția Locală. O redăm integral.

“Tinand cont de contextul national in domeniul sigurantei cetateanului, starnit de cazul de la Caracal, as dori sa aduc in atentia dvs un subiect pe care il consider extrem de important : activitatea Politiei Locale. Stiu, multi dintre dvs veti spune ca este o institutie inutila sau care nu isi face treaba. Eu profit insa de ocazie sa va spun asa : ca sa creezi o atmosfera de siguranta si de comuna securizata, este nevoie de actiuni continue. Nu aveti motive de suparare daca politistii locali va legitimeaza noaptea sau va verifica masinile, nici daca se uita in curtea dvs in timpul patrularii sau daca va cer sa indepliniti diverse obligatii. Toate acestea sunt actiuni de preventie, menite tocmai sa incurajeze comunicarea cetateanului cu structurile politiei si sa descurajeze eventualele planuri de activitati ilicite. Desigur, la siguranta noastra si a familiei participam cu totii, nu putem lasa totul pe seama politistilor, acestia nu pot fi peste tot in acelasi timp. Nici camerele de luat vederi (33 la numar in acest moment) nu pot fi instalate din kilometru in kilometru. Insa daca spre exemplu noi ne educam copiii si aplicam masurile minime de siguranta, iar de cealalta parte politistii isi fac simtita prezenta in mod activ, faptele antisociale scad in intensitate.

Cu totii ne dorim o lume sigura, curata si moderna. Insa mare parte dintre noi refuzam sa participam la cladirea ei. De ce ? Din comoditate. Cu totii dam ca exemplu tarile evoluate. Insa sa va spun un lucru. In acele tari NU se construiesc case fara autorizatii sau fara a fi declarate la impozit. Nu se demoleaza constructii fara ca firma de salubrizare sa fie anuntata sa aduca CONTRACOST un container pentru deseul rezultat. Acolo NU ESTE OPTIONAL sa iti intretii curtea si rigola si nici nu se  concepe sa negi autoritatea administratiei sau a politiei. Toate astea au stat la baza creerii unei lumi confortabile. Daca noi ne opunem la orice tentativa de aplicare a ordinii degeaba ne dorim sa ne simtim in siguranta si sa traim intr-o tara civilizata. Civilizatia incepe cu noi, cu cetatenii.

Eu nu am fost niciodata adeptul amenzilor si sunt sigur ca ati observat asta. Am preferat sa comunic, tocmai de aici si ideea acestor scrisori. Da, uneori si eu ajung sa cred ca mai bine ii amendez pe cei care ignora confortul si binele celor din jur si stau la colt de strada pana la miezul noptii, lasand in urma mormane de gunoi, sau au crescatorie de serpi la poarta si groapa de gunoi in curte sau care parca dinadins cauta strazile inguste si din ambitie parcheaza fix in curba. Dar ma abtin, pentru ca este usor sa faci rau, dar mai greu il intorci.

In concluzie, din nou, va rog sa imi stati alaturi in incercarea de a pastra aceasta comuna sigura si curata. Stiu, cei cu bun simt vor spune ca nu are rost din cauza celor care nu il au. Iar cei fara bun simt au aruncat deja scrisoarea pana sa ajunga la final. Dar totusi, aveti incredere in mine…schimbarea incepe cu noi si de la fiecare dintre noi”, a transmis primarul Florin Mitroi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*