Vicepreședintele ALDE, Cristian Hemeș, critică nepăsarea Direcției de Drumuri și Poduri: “Nu mai dormiţi pe salarii grase. E nevoie de șpăgi ca să faceți un sens giratoriu?”

Drumul Constanța - Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Drumul Constanța - Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

ALDE Constanţa face apel către autorităţi, cărora le solicită să se implice şi să ia măsurile care pot duce la diminuarea accidentelor rutiere grave pe DN 3, Constanţa – Valu. Într-o scrisoare deschisă, semnată de vicepreşedintele ALDE Cristian Hemeş, angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa sunt invitaţi să iasă pe teren şi să constate că ieşirea pe pe DN 3 spre autostradă este ratată de majoritatea şoferilor pentru că este prost semnalizată! În acelaşi comunicat, liderul ALDE Constanţa face referire şi la necesitatea unui al doilea sens giratoriu pe drumul care leagă Constanţa de Valu lui Traian.

Iată scrisoarea deschisă transmisă de vicepreşedintele ALDE Cristian Hemeş, în atenţia autorităţilor:

“ÎN AŞTEPTAREA UNEI TRAGEDII care să scoată DRDP din starea de ‘dolce far niente’

Titlul de mai sus nu este o dorinţă, ferească Dumnezeu de noi tragedii!, însă există o limită la care ajungem cu toţii atunci când sesizăm că autorităţile nu fac lucrurile pentru care o armată de funcţionari sunt plătiţi! Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa a fost sesizată, în nenumărate rânduri, de cetăţeni, de Primăria Valu lui Traian, de presă, de mine, ba chiar şi de Poliţie: pe DN 3, drumul care leagă Constanţa de Valu lui Traian este necesară intervenţia de urgenţă! 
deplin dispreţ faţă de cetăţeni, DRDP a anunţat, de mai bine de un an de zile, că va continua montarea parapetului median între sensurile de mers pe acest tronson de drum.

Anunţul a fost făcut după ce, după îndelungi aşteptări şi sesizări pe bandă rulantă, au catadicsit aceşti băieţi de la DRDP (care încasează salarii consistente, fiţi siguri de asta!) să monteze o porţiune de parapet până la ieşirea din DN3 către autostradă. Au făcut însă un lucru de mântuială! Au omis să semnalizeze corespunzător ieşirea spre autostradă. Probabil se vor apăra, spunând că există un panou de avertizare. Eu le spun aşa acestor indolenţi: ieşiţi pe teren, verificaţi munca de mântuială pe care aţi făcut-o! Testaţi drumul! Veţi constata, stimabililor de la DRDP, că atunci când circuli pe DN 3, fiind un drum naţional cu anumită limită de viteză, tendinţa participanţilor la drum este să accelereze (nu e nimic ilegal sau greşit, să ne înţelegem!!!) şi, evident, în condiţiile date, este ratată ieşirea pe autostradă.

Motivul: UNICUL panou de avertizare este observat târziu, iar „din scurt” nu mai poate fi efectuată manevra necesară ieşirii din DN spre autostradă. 


Drumul este periculos nu doar în perimetrul ieşirii spre autostradă. Drumul este periculos şi în continuarea sa, spre Valu lui Traian. De ce? Pentru că sunt destui care se decid să întoarcă peste marcajul dublu continuu pentru că nu există un parapet care să îi restricţioneze sau pentru că nu există un sens giratoriu unde să întoarcă legal şi în condiţii de siguranţă! Nu cred că mai este nevoie să exemplific, ştim cu toţii ce orori s-au tot petrecut, câte accidente rutiere grave, câte vieţi curmate sau distruse.

Ei bine, probabil că DRDP va spune că şoferii care încalcă legea sunt vinovaţi. Perfect de acord. Dar participanţii la trafic care nu încalcă legea şi care devin victime ca urmare a deciziilor greşite ale unor şoferi inconştienţi, CE VINĂ AU? Domnilor de la DRDP, nu mai dormiţi pe salarii grase, nu mai leneviţi în vilele pe care mă îndoiesc că le puteţi justifica cu acte şi facturi!! E în mâna voastră să luaţi deciziile corecte care pot salva vieţi! Nu fiţi complici la crime! Sau e nevoie de ŞPĂGI? VREŢI ŞPĂGI ca să faceţi un sens giratoriu? Nici până în ziua de azi nu aţi explicat de ce a fost montat, acum câţiva ani, un sens giratoriu provizoriu aproape de intrarea în Valu lui Traian! De ce a fost montat şi apoi a fost dezafectat? Vă zic eu şi ar trebui să vă cerceteze procurorii, domnilor de la DRDP!!! A fost montat pentru că acolo se constria o reprezentanţă auto! Pentru ei se monta, deşi nu existau la momentul respectiv documente justificative pentru montarea lui! Dar, aţi închis ochii să fie făcut, de dragul profitului pe care urma să îl încaseze reprezentanţa auto. Pentru compania aia s-a putut! Când afacerea în cauză a dat faliment, adică reprezentanţa auto a decis să nu mai ducă la bun sfârşit investiţia, intrând în insolvenţă, aţi dezafectat sensul! Păi, cum e posibil aşa ceva?! Cum? Între timp, când au existat tot mai multe exemple că e nevoie de un sens giratoriu, ce aţi păzit? Noi, cetăţenii, solicitările noastre nu sunt demne de luat în seamă?

Puneţi mâna şi faceţi studii, analizaţi numărul şi cauzele accidentelor de pe DN3 şi luaţi măsuri!
Tot ca exemplu că “se poate” la DRDP doar dacă la mijloc sunt bani mulţi şi companii importante, amintesc şi faptul că la ieşire din Constanţa spre Valu lui Traian există un sens giratoriu! Nu e provizoriu şi e binevenit, recunosc. Dar de ce a catadicsit DRDP să îşi de acordul pentru acel sens? Pentru că el este poziţionat în dreptul reprezentanţei Renault! Subliniez că sensul în cauză este binevenit şi nu trag la răspundere Renault. Trag la răspundere DRDP şi incompetenţii, pe care îi acuz că sunt sensibili doar la solicitările companiilor, NU ŞI ALE CETĂŢENILOR! DRDP, CNAIR, ministrule Răzvan Cuc, Stat Român, unde e grija faţă de cetăţeni şi nevoile acestora?!”.

În încheiere, vicepreşedintele ALDE Constanţa Cristian Hemeş solicită autorităţilor să se implice urgent în rezolvarea problemelor semnalate. “Viaţa are prioritate!” – aşa transmite un mesaj al Poliţiei Române pe drumurile din ţara noastră. “Haideţi să facem acest slogan o realitate, cu implicarea tuturor instituţiilor responsabile!”, conchide Cristian Hemeş, vicepreşedinte ALDE Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*