Reguli mai stricte pentru beneficiarii terenurilor gratuite din Valu lui Traian. Dacă nu ai început construcția într-un an, ți se ia terenul înapoi

Prefectura Constanța. FOTO Cătălin Schipor
Prefectura Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Prefectura Constanța a decis că o hotărâre a Consiliului Local Valu lui Traian nu este justificată. Astfel acordarea unui termen prelungit de construcție pentru beneficiarii terenurilor gratuite a fost oprită de reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Consilierii din Valu lui Traian au decis încă din luna iunie 2019 că cei care nu au reușit să își construiască o casă pe terenul gratuit oferit de Primăria Valu lui Traian mai au o șansă în plus. Prefectul Dumitru Dan Jeacă nu a fost de acord cu această decizie pentru că ea nu respectă prevederile legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală cu urmatoarea consdiție: “Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuințe proprietate personală este obligat să înceapă construcția locuinței în termen de un an de la data atribuiriii terenului și să o realizeze cu respectarea prevederilor legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”.

Astfel, tinerii care nu respectă această decizie în termen de un an sunt obligați să cedeze dreptul de folosință al terenului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*