Un polițist din Valu lui Traian a fost arestat după ce a luat mită 6000 lei, alcool și alimente. El a promis unui șofer clasarea unui dosar penal

Poliția Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Poliția Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Un agent de poliție tot din cadrul Postului de Poliție Valu lui Train a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au probat faptul că a pretins și primit bani și bunuri, în mai multe rânduri.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în perioada mai – septembrie 2019, agentul de poliție a pretins și primit de la un martor, devenit denunțător în cauză, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei, precum și 30 sticle de whisky, 10 sticle de șampanie și un miel.

Mai precis, acesta a pretins și primit banii și bunurile în scopul îndeplinirii unor acte contrare calității sale de organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere.

Polițiștul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*