1,05 milioane lei, dintr-o lovitură. Primăria Valu lui Traian caută o firmă care să se ocupe de întreținerea iluminatului public și a celui festiv

Fără curent din cauza unei lucrări. FOTO Adrian Boioglu
Rețeaua electrică din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Valu lui Traian se află în căutarea unei companii care să preia mai toate problemele legate de iluminatul public, dar și de cel festiv.

Suma alocată este una care la prima vedere poate părea uriașă: 890.000 lei sau 188.000 Euro la care se adaugă TVA-ul. În total, cheltuiala depășește 1.05 milioane lei noi. Iată cum urmărește autoritatea publică locală să împartă acești bani.

  • 154.700 lei pentru montarea și demontarea iluminatului festiv – cele de pe DN3, parcuri și Piața Agroalimentară
  • 428.400 lei merg la serviciile de întreținere și mentenanță a iluminatului public – înlocuire becuri, corpuri de iluminat
  • 476.000 sunt destinați proiectării și execuției extinderii rețelei de iluminat public de pe străzile: Techirghiol, Poteca, Cartier Crețoiu și Cartierul Amurgului.

Termenul de execuție pentru aceste lucrări este de 12 luni, iar garanția de 60 luni pentru lămpi și 24 luni pentru cablu.

Cât de luminate vor fi drumurile din Valu lui Traian

Primăria Valu lui Traian a decis ca lămpile de pe DN3 să fie de 50W, iar cele de pe alte drumuri să nu depășească 30W. Toate acestea trebuie să fie cu LED, în așa fel încât consumul să fie unul redus.

În ceea ce privește iluminatul festiv, doar câteva străzi beneficiază de atenția Primăriei. Pe lângă DN3, administrația locală a ales străzile: Crimeea, Constantin Paraianu, Transilvaniei, Dumitru Olariu, Dacia, Petre Tomoroga, Mareșal Averescu, Haltei, Împărat Traian, Soarelui și Mihai Eminescu. Cu excepția ultimelor două, restul străzilor vor avea toate un singur panou luminos.

Cu ocazia lansării acestui proiect, Primăria Valu lui Traian a făcut și un inventar al stâlpilor și becurilor din localitate. Vălurenii au parte de 1165 de stâlpi cu lămpi vechi, 474 cu LED și 250 fără lămpi.

Licitația organizată de Primăria Valu lui Traian pentru acest contract a fost lansată pe 11 februarie 2019 și are data limită pe 26 februarie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*