Curtea de Conturi în control la Primăria Valu lui Traian. Instituția anunță principalele neconformități descoperite

Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Valu lui Traian a anunțat că în luna septembrie cheltuielile și încasările din perioada 2017 – 2019 au fost audiate de către Curtea de Conturi a României, în cadrul controlului de fond periodic.

Primăria Valu lui Traian prezintă principalele neconformități constatate și modul de ducere la îndeplinire a măsurilor impuse.

1.Neepuizarea tuturor căilor de executare silită pentru rău-platnici – în sensul că nu am scos la vânzare casele celor care nu achită impozitele la timp – și neradierea din evidențele fiscale a persoanelor definite ca insolvabile conform Codului Fiscal.
2. Subvenționarea a 50% din costul cheltuielilor cu salubrizarea din buget local.

“Din păcate, de anul viitor taxa de salubrizare va fi 140 lei/persoană/an, deoarece conform legii 181/2020, beneficiarii serviciului trebuie să achite costul integral al acestuia. Aici atragem atenția și asupra luărilor în spațiu deși persoana respectiva nu locuiește la adresă! În momentul în care faceți buletin cuiva la adresa dumneavoastră, vi se mărește automat taxa de salubrizare cu 140 lei/an și nu o veți putea scădea decât după ce respectivul își face buletin în altă parte”, a transmis Primăria comunei Valu lui Traian.

3.Neimpozitarea din oficiu a locuințelor pentru care s-au emis autorizații de construcție, iar acestea au expirat. Conform Codului Fiscal, indiferent dacă există recepție pentru un imobil sau nu, acesta trebuie impozitat în momentul în care a expirat autorizația sau în care inspectorii din teren constată că este finalizat. Pe viitor se va respecta această procedură.
4. Efectuarea de investiții masive în infrastructura electrică și nerecuperarea acestor sume de la Enel Distribuție. Vom încerca să recuperăm aceste sume în instanță.

Raportul complet poate fi găsit pe siteul Primăriei Valu lui Traian, după prima ședință de Consiliu Local.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*