FOTO Delegație a Școlii Gimnaziale Ioan Murgescu, prezentă la mobilitatea Erasmus organizată în Turcia

Delegație a Școlii Gimnaziale Ioan Murgescu în Turcia

O delegație a Școlii Gimnaziale Ioan Murgescu din Valu lui Traian a fost prezentă recent la mobilitatea Erasmus organizată în Turcia.

Delegația a fost formată din șase elevi (Cadariu Alexandru, Bocsan-Flegand Georgiana, Bancu Răzvan, Dragoescu Ana-Maria, Abdi Duhan Ali) și doi profesori (Mădălina Balica și Georgeta Stercu).

Delegațiile prezente au fost cele ale țărilor participante în cadrul proiectului “Make the social media a safe place”: Turcia, Italia, Polonia, Macedonia de Nord și  România.
Scopul întâlnirii a fost de a discuta despre dependența de social media și gestionarea timpului alocat acestei laturi a vieții cotidiene.
În prima zi au avut loc prezentarea țărilor și a școlilor participante, dar și un program artistic format din dansuri și cântece tradiționale.
În cea de-a doua zi s-a discutat despre social media addiction – What is it and how to deal with it – au avut loc un concurs de logouri și o plimbare în parcul Florya din Istanbul.
A treia zi a fost dedicată unei activități de cunoaștere a istoriei și culturii locale, marcate prin vizitarea Istanbulului. Delegația din Valu lui Traian a vizitat Moscheea Albastră, Hagia Sofia, Palatul Topkapi, Marele Bazar.
În cea de-a patra zi a întâlnirii s-au derulat activități de cunoaștere a istoriei, geografiei și culturii naționale a Turciei. Au fost vizitate Parcul Emirgan – unul dintre cele mai mari și mai frumoase din Istanbul unde are loc anual festivalul lalelelor și Muzeul Militar.

În ultima zi a avut loc festivitatea de înmânare a certificatelor de participare, a avut loc o vizită la departamentul de educație națională și participanții au fost prezenți la o croazieră pe Bosfor.
Iată câteva dintre impresiile elevilor și profesorilor participanți la proiect:

“Experiența mea din acest Proiect Erasmus mi-a oferit oportunitatea de a-mi face prieteni noi, de a vizita nenumărate locuri noi și frumoase și de a experimenta mâncăruri noi. A fost o experiență foarte plăcută și mi-ar face plăcere să mai particip și în alte proiecte” (Cadariu Alexandru cls. a VII-a B)

“În prima mea mobilitate in cadrul proiectului Erasmus în Turcia am legat prietenii pe care nu le voi
uita niciodată. Oamenii ne-au primit cu brațele deschise si ne-au povestit și explicat tradițiile lor făcând tot posibilul pentru a ne face experiența unică” (Abdi Duhan cls a VII-a B)

“Aceasta a fost prima mea experiența Erasmus, unde am cunoscut oameni minunați şi frumoşi, unde mi-am făcut prieteni pe care îi aştept cu drag să îi revăd. Aici am văzut obiective turistice superbe și m-am înfruptat cu bunătățile tradiționale.Gazdele ne-au povestit despre tradițiile si obiceiurile lor şi ne-au  tratat ca pe propriii copii!” (Bocșan Georgiana cls. a VII-a B)

“Fiind a treia mobilitate la care am participat, experiența din Turcia a fost cea mai frumoasă și cea mai spectaculoasă.Chiar am putut lega prietenii și am avut opotunitatea de a încerca tradiții specifice Turciei, pe care nu cred ca le voi mai putea experimenta  vreodată. Vă mulțumim pentru această șansă minunată!” (Burcea Ștefan cls. a VII-a B)

“Mă bucur foarte mult că am mers în acest proiect deoarece am avut posibilitatea de a vizita locuri magice și de a întâlni oameni foarte calzi, glumeți și deschiși.” Drăgoescu Ana-Maria., cls a VII-a B

“Am avut șansa de a cunoaște oameni primitori și dornici de a ne prezenta cultura și tradițiile lor. Elevii școlii gazdă m-au impresionat prin entuziasmul lor de a ne împărtăși experiențele personale legate de activitatea școlară. Am revenit în țară cu sufletul plin de experiențe noi și plăcute” (Bancu Răzvan cls. a VII-a B)

“Mobilitatea Erasmus din Istanbul a fost una minunată pe care o voi păstra mereu în inimă, la fel ca și persoanele pe care le-am întâlnit acolo. A călători înseamnă a învăța, a descoperi,  a cunoaște, a înțelege, a îndrăzni și este parte a educației. De aceea încurajez aceste experiențe și le susțin sub orice formă”- profesor Mădălina Balica – coordonatoarea proiectului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*