FOTO Târg de Crăciun organizat de Școala Gimnazială nr.1 Valu lui Traian

Târg de Crăciun organizat de Școala Gimnazială nr 1 Valu lui Traian. FOTO Școala Gimnazială nr 1 Valu lui Traian.

Școala Gimnazială nr.1 Valu lui Traian a organizat, în data de 19 decembrie 2022, Târgul de Crăciun. Această activitate s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Valu lui Traian, care a pus la dispoziție Căminul Cultural, cu părinții, care s-au implicat în confecționarea de ornamente specifice Crăciunului, alături de elevi și cadre didactice, Crucea Roșie Constanța – subfiliala Valu lui Traian, care a dat sensul umanitar, caritabil al acestei acțiuni.

Voluntari ai Crucii Roșii, elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Valu lui Traian, au reușit strângerea unor jocuri educative (40 bucăți), destinate copiilor pentru care aceste bucurii ale copilăriei sunt doar un vis frumos.

Jocurile au fost împachetate frumos și au fost dăruite micilor beneficiari, copii ai școlii, dar și din Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Valu lui Traian.

În urma vânzării produselor expuse la târg s-a strâns suma de 16.660 de lei, care a fost donată în totalitate la Crucea Roșie. Banii au fost folosiți pentru cumpărarea unor pachete de alimente și produse de curățenie pentru 20 de elevi ai școlii proveniți din familii aflate în dificultate. Acești elevi au fost identificați cu ajutorul cadrelor didactice care le cunosc dificultățile și al  Serviciului Social din Primărie.

“20 de familii aflate în dificultate s-au bucurat în seara de 20 decembrie 2022, în care inimoșii voluntari ai Crucii Roșii le-au bătut la poartă. Cu siguranță, aceste familii vor avea niște Sărbători mai fericite, pentru că au simțit căldura solidarității și a generozității comunității din care fac parte. O parte din suma provenită din donații va împlini visul a patru copii de a depăși granițele localității și de a vedea cum este o tabără de vară. Dar poate cel mai important câștig al acțiunii noastre îl constituie exemplul pe care părinții l-au dat copiilor lor, care au înțeles că nimic nu poate fi mai frumos decât să dăruiești și să împarți din ceea ce Dumnezeu ți-a dat cu prisosință și să-i faci fericiți  pe semenii tăi care, într-o anumită perioadă a vieții lor, trec prin dificultăți. Mulțumim tuturor acelora care au făcut posibile  aceste  realizări! Sărbători luminate și binecuvântate!”, a declarat directoarea școlii gimnaziale nr.1 Valu lui Traian, Ortanza Stângă.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*