Gunoiul de grajd, împrăștiat pe terenurile agricole, posibila sursă a mirosului neplăcut din Valu lui Traian

Intrarea în Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Intrarea în Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Locuitori din Valu lui Traian au reclamat, începând din seara de sâmbătă, 18 septembrie, existența unui miros neplăcut, de fecale, iar în acest sens au fost alertate locale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Garda de Mediu.

După aproape trei zile, în care mirosul greu a continuat să persiste reprezentanții Gărzii de Mediu au identificat drept posibilă sursă gunoiul de grajd pe care agricultorii îl folosesc ca îngrășământ.

„Echipa de control a sesizat în zona de la intrare în oraș, dinspre Valu lui Traian, miros de gunoi de grajd. Sursa posibila a mirosurilor ar putea fi împrăștierea gunoiului de grajd pe solele agricole”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța,

Ei atrag atenția celor responsabili că sunt pasibili de amenzi de până la 100.000 de lei.

„Până la stabilirea exactă a sursei mirosului, atragem atenția persoanelor fizice sau juridice care nu iau masuri de diminuare sau de stopare a surselor generatoare de disconfort olfactiv, că pot fi sancționate contravențional cu amendă cuprinsă între 7.500 și 15.000 de lei, pentru persoanele fizice, sau între 50.000 și 100.000 de lei, pentru persoanele juridice”, a mai transmis Garda de Mediu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*