ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vine la Valu lui Traian pentru sfințirea capelei Penitenciarului

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

ÎPS Teodosie va oficia slujba de sfințire mică a capelei Penitenciarului Valul lui Traian, așezământ de cult ce va fi ocrotit de către Sfântul Mucenic Varvar, cinstit de către Biserica Ortodoxă în data de 6 mai.

Ceremonia a fost programată pentru ziua de luni, 6 mai, de la ora 8.45.

Sfântul Mucenic Varvar, un fost tâlhar din Grecia, a comis multă vreme furturi, șantaje și crime. Dându-și seama de starea în care se afla sufletul său și nevrând să-l piardă, și-a pus nădejdea în Hristos, Cel care l-a iertat și pe tâlharul de pe cruce, s-a spovedit și și-a schimbat viața radical, nevoindu-se timp de 12 ani într-o pădure, ca pustnic.

La un moment dat a primit semn de sus că va muri asemenea unui mucenic. Pe când trăia în pădure, niște negustori au văzut că se mișcă ceva prin iarbă, crezând că e un animal, au tras cu arcul în acea direcție, nimerindu-l. Au regretat când au văzut că era un om, însă Sf. Varvar i-a rugat să nu-l plângă, ci să meargă la casa preotului la care s-a spovedit. Preotul a găsit trupul Sf. Varvar și l-a îngropat în locul în care a fost ucis.  Moaștele sale sunt la mănăstirea Kellios din Thesalia, lângă orașul Larissa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*