O copie a icoanei Maicii Domnului “Odighitria” din Baytali, Ucraina, ajunge la biserica din Valu lui Traian

Icoana "Odighitria" din Baytali. FOTO Silviu Cluci / doxologia.ro
Icoana "Odighitria" din Baytali. FOTO Silviu Cluci / doxologia.ro

Copia icoanei făcătoare de minuni “Odighitria” (Îndrumătoarea) din satul ucrainean Baytali va fi adusă pentru inchinare la Valu lui Traian. Credincioșii creștin-ortodocși au ocazia să meargă să o vadă și să se închine la biserica din Valea Seacă, între 31 martie și 2 aprilie 2019.

Mănăstirea din Baytali a fost distrusă, dar icoana Maicii Domnului a fost salvată și ascunsă de călugări. În anul 2005 ea a fost scoasă la lumină.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au declarat, pentru Valureni.ro, că la Valu lui Traian nu va ajunge icoana originală, ci o copie a acesteia, dar în ortodoxie, copiile au o valoare la fel de mare.

Din 2005 până în prezent chipul Maicii Domnului din Baytali a vizitat sute de biserici din Ucraina, Rusia, Moldova, Italia și Uzbekistan. Credincioșii spun că icoana i-a ajutat pe cei care s-au rugat la ea cu tămăduiri miraculoase. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*