Primarul Florin Mitroi, către liberalii din Consiliul Județean Constanța care i-au blocat fondurile alocate: “O școală și o grădiniță vor fi închise pentru că nu avem bani”

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Situație fără precedent în Consiliul Județean Constanța. Reprezentanții Partidului Liberal au blocat alocarea de fonduri pentru Valu lui Traian. Partidul din care face parte și primarul Florin Mitroi este cel care nu a dorit ca localitatea să primească bani la rectificarea bugetară. Suma de peste 1 milion de lei, atât de necesară desfășurării proiectelor începută în Valu lui Traian a fost alocată de către conducerea Consiliului Județean Constanța. Paradoxal, președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu – cel care a decis oferirea acestei sume pentru Valu lui Traian – face parte din Partidul Social Democrat. El a fost acuzat de către liberalii constănțeni că nu vrea să sprijine localitățile conduse de primarii de dreapta.

Primarul Florin Mitroi a adresat o scrisoare Partidului din care face parte în care amintește faptul că Valu lui Traian a fost ocolită de alocările bugetare ani de-a rândul, atunci când Nicușor Constantinescu era la conducerea CJ Constanța.

Redăm integral scrisoarea primarului:

“Prin prezenta, ne adresam dvs vis a vis de unele aspecte ce consideram ca trebuie relatate referitor la cele intamplate in cadrul sedintei de Consiliu Judetean din data de 24.07.2019 si nu numai. Va rugam sa nu percepeti aceasta adresa ca fiind un motiv de cearta, pentru ca nu este. Consideram insa ca pentru bunul mers al partidului din care fac si eu parte, unele aspecte trebuie punctate pentru a fi lamurite.

In cadrul acestei sedinte, consilierii judeteni PNL au ales, la instructiunile partidului, evident, sa se opuna proiectului de hotarare privind repartizarea cotelor defalcate, pe motiv ca aceasta nu se face in mod echitabil. Intreb si eu, absolut conciliant… unde a fost revolta consilierilor judeteni PNL timp de 10 ani, cat Nicusor Constantinescu nu a alocat NICI UN LEU primariei Valu lui Traian? Unde a fost aceasta revolta in ultimii 3 ani, cand maxim 5 localitati cu primari PNL au primit fiecare peste 2.000.000 lei, iar restul au fost ignorate cu desavarsire sau au primit ce curgea printre degetele consilierilor? Sa inteleg ca dvs tineti partea doar anumitor primari PNL? Sunteti dvs siguri ca acei primari, care pastoresc maxim 8000 locuitori, v-au adus mai multe voturi decat a adus Valu lui Traian? Ciudat, eu nu imi amintesc ca cei care au candidat la parlamentare de exemplu pe colegiul meu sa fi pierdut alegerile. Si imi mai amintesc faptul ca pana si la europarlamentare am obtinut un scor de peste 28% in conditiile in care comuna se afla langa oras si 70% din populatie s-a mutat aici din oras, din fieful PSD.

Atatia ani de zile stiti foarte bine, d-le presedinte, ca v-am stat alaturi absolut dezinteresat, desi am fost curtat de toate partidele. Si partide cu o conducere bataioasa, care stie ce sa ofere si cum sa isi apere membri ca sa poata apoi sa le ceara sa aduca voturi, nu una care ii lasa sa se descurce si pleaca urechea la barfitoarele de la colt care cred ca stiu ce inseamna fonduri si administratie. V-am stat alaturi si nu am protestat niciodata la faptul ca am adus la partid dosare peste dosare cu proiecte care s-au pierdut pe drumul spre Bucuresti sau am ajuns tot singur sa imi obtin finantarile. V-am ramas alaturi si cand am fost lasat in deriva de aceeasi consilieri PNL care acum au avut o revelatie si au constatat ca primarii PNL sunt nedreptatiti. Pana acum nu li s-a parut nimic atatia ani, ca sa vezi. Si cand in sfarsit, aflata intr-o situatie de criza din cauza multitudinilor de cofinatari pe care trebuie sa le sustina, primaria Valu lui Traian reuseste in sfarsit sa obtina o alocare neindestulatoare, dar totusi semnificativa, de la CJC, DUPA ANI DE ABSENTA, brusc ne sesizam si solicitam sa se mai ia bani de la Valu si sa se aloce altora. Este corect? Am intrebat eu vreodata de ce alti colegi primesc si eu nu? NU. Am acceptat, m-am bucurat pentru ei si mi-am vazut de treaba in continuare.

Ati spune, cu siguranta, ca Valu lui Traian are bani la buget si se descurca. Si as intreba… de unde stiti? Ati cerut vreodata o situatie, s-a zbatut vreodata PNL pentru Valu lui Traian? Stiti cate proiecte avem in derulare si daca suntem in blocaj financiar sau nu? Constat cu mahnire ca suntem inca in tara in care mai bine nu faci nimic in functia de primar si astepti sa pice para malaiata. Ca daca faci… zice lumea ca te descurci si fara ajutor.

Stimati domni consilieri judeteni care considerati ca aparati interesele partidului… dati-mi voie sa va traduc votul negativ acordat pentru Valu lui Traian. O scoala si o gradinita vor fi inchise la inceput de an scolar, pentru ca nu exista fonduri sa le dotam. Un cartier de 700 de gospodarii ramane in asteptarea curentului electric, apa si canalizare, pentru ca nu exista bani pentru achizitionarea posturilor de transformare sau pentru cofinantarile pe care le avem de achitat catre RAJA. Felicitari, ati aparat foarte bine interesele votantilor din Valu lui Traian. Suntem mandri ca va avem aproape.

In replica stiu, veti intreba de ce am lasat eu, ca primar, sa se ajunga aici. Ei bine, din cauza unui aspect care este intr-adevar important, dar de care nu va pasa pentru ca e prea incomod si complicat. Comuna Valu lui Traian a obtinut acordul Ministerului de Finante pentru a contracta un credit destinat finalizarii acestor investitii. Din cauza ca legislatia prevede insa sa stam la coada dupa celelealte primarii din tara care iau credite, chestiune lipsita oricum de logica, tragerile din credit au fost amanate pana in 2020 de acelasi minister. Pana atunci…se duce si mama finantarii si mama proiectarii. Astea ar fi aspecte incorecte de care sa va ocupati, dragi colegi.

Ca sa nu credeti ca este simpla vorbarie, va anexez situatia cu fondurile obtinute de primarii PNL din judet din 2016 pana luna trecuta. Uitati-va va rog pe ea si bucurati-va….este foarte echitabila. Dar va rog sa si raportati sumele obtinute la numarul de locuitori ai fiecarei localitati si la ce a facut cu banii primiti. Ati reusit sa reprezentati foarte bine interesele oamenilor de baza din partid. Dar nu este o problema, anul 2020 este aproape…pana atunci sigur mai compensam.

In incheiere, va multumesc pentru atentia acordata. Sper din suflet sa nu va supere cele spuse de mine, ci sa va ajute sa intelegeti cat de tare gresiti in deciziile pe care le luati influentat de niste oameni care in afara de scandal altceva nu stiu sa faca. Daca doriti sa fiti conducerea unei organizatii puternice, aveti nevoie de membri uniti si puternici. Iar la acest moment, din scaunul meu cel putin, vad ca primarii care doresc sa faca ceva sunt nevoiti sa isi obtina finantarile singuri. Si culmea, cand le obtin, tot ai lor le dau in cap.

Iar vis a vis de discutiile din interior in care se pune la indoiala loialitatea mea fata de partid…zic eu ca am dovedit ca sunt loial cu ocazia alegerilor, obtinand procentele pe care le cunoasteti. De asemenea, mi-am dovedit loialitatea participand chiar cu un numar de membri mai mare decat ar fi trebuit la toate actiunile organizate de dvs. Si se va dovedi si pe viitor cine este loial si cine nu, a scris primarul Florin Mitroi. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*