UPDATE Matei are nevoie de sânge. Viața adolescentului electrocutat la Valu lui Traian depinde de donația ta

Cristian Matei Vlad are nevoie de noi. FOTO Alina Rusu
Cristian Matei Vlad are nevoie de noi. FOTO Alina Rusu

UPDATE: Familia băiatului a confirmat faptul că Matei are nevoie de sânge pentru operațiile care vor urma.

“Confirmăm că are nevoie de sânge. Am înțeles că ați primit niște mesaje de la diverse persoane, dar acestea nu s-au consultat cu noi înainte de a vă scrie. Va fi nevoie de sânge nu numai pentru el, ci și pentru alți copii care trec prin așa ceva. Și el are nevoie de sânge pentru viitoarele operații care încep de mâine sau poimâine”, a declarat – pentru Valureni.ro – Maria Cristian, sora băiatului. 

Matei Vlad Cristian are 12 ani. O zi de joacă alături de prieteni a abătut o mare nenorocire asupra sa. Copilul s-a electrocutat duminică, 10 martie, după ce a urcat pe un vagon din gara Valu lui Traian.

Medicii care au sosit la locul incidentului l-au găsit pe Matei în stare gravă, cu arsuri pe 80% din suprafața corpului. Băiatul a fost dus la Spitalul de Urgență Constanța, dar conducerea unității medicale a decis transferul său la un alt spital din București.

În prezent, el este internat la Spitalul clinic de urgență pentru copii “Grigore Alexandrescu”, pe secția de Arși. Viața băiatului depinde de donațiile de sânge făcute de semenii săi.

Tot ce trebuie să faci este să mergi la Centrul de Transfuzii Constanța sau din orașul în care locuiești și să donezi sânge, indiferent de grupa sanguină. Menționează la donare că gestul este făcut pentru Matei Vlad Cristian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

    • @daniel: Chiar nu e menționată grupa. Motivul e simplu: atunci când vine vorba de donații de sânge, nu contează grupa sanguină. Sângele donat la Cluj nu va merge la copilul din București, ci în rezerva națională, iar copilul va beneficia de o transfuzie de sânge potrivită lui din aceeași rezervă națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*