O decizie a Primăriei Constanța limitează viteza maximă admisă la 50 km/oră. Drumul Constanța – Valu lui Traian s-a transformat în Bulevardul Brătianu

Drumul Constanța - Valu lui Traian are viteza limitată la 50 km/oră. FOTO Primăria Constanța
Drumul Constanța - Valu lui Traian are viteza limitată la 50 km/oră. FOTO Primăria Constanța

Drumul European 81, care face legătura între Constanța și Valu lui Traian s-a transformat într-un bulevard. Tronsonul de la ieșire din municipiu, până la intrarea în cartierul Crețoiu avea, până acum, o viteză maximă admisă de 110 km/oră. Începând cu 12 februarie, după o decizie luată de Primăria Constanța, drumul s-a transformat în prelungirea bulevardului I. C. Brătianu, așa că viteza maximă admisă este de 50 km/oră.

“De astăzi, au fost relocate indicatoarele de informare la intrările și ieșirile din oraș și s-a redus viteza de deplasare. Modificările au fost necesare întrucât aceste sectoare de drum au trecut din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Direcția Regională de Drumuri si Poduri Constanta, în administrarea UAT Constanța.

Decizia de reducere a vitezei de deplasare a autoturismelor a fost luată ca urmare a reîncadrării acestor sectoare de drum în categoria funcțională a drumurilor de interes local. Rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Modificările au fost avizate de Primăria Municipiului Constanța, prin Comisia de circulație, împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Confort Urban. Prin implementarea acestor măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier și evitarea producerii accidentelor rutiere.

Tronsonul de drum dintre cartierul Crețoiu și intrarea în Valu lui Traian este considerat, în continuare, drum național și are o limită maximă de viteză de 90 km/oră.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Voi , ăștia de la conducere care aprobați sau inițiați asa ceva sunteți niște creștini! Dar faceți ma toată Dobrogea cu limita de 50 km h sa fiți voi fericiți ca a-ți făcut ceva în timpul mandatului! Dobitocilor! Și pe autostrada sa modificați ma deștepților!!!! Rușine sa va fie!!!

1 Trackback / Pingback

  1. Stelian Ion, despre limita de viteză impusă pe drumul Constanța – Valu lui Traian: “Să ne explice atotștiutorul Chițac care este logica acestei a traficului rutier”” – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*