FOTO Târgul de Crăciun din Valu lui Traian, un succes! 11.400 lei au fost donați Asociației care reabilitează Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța

Târgul de Crăciun organizat de Școala nr. 1 Valu lui Traian
Târgul de Crăciun organizat de Școala nr. 1 Valu lui Traian

Târgul de Crăciun care a avut loc pe 14 decembrie la Căminul Cultural de la Valu lui Traian a fost ocazia perfectă pentru copii, părinți și profesori să contribuie la un proiect important pentru județul Constanța.

Inițiativa pentru acest eveniment au avut-o chiar părinții și profesorii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Valu lui Traian. Timp de câteva zile, părinții și copiii au confecționat ornamente de brad sau alte decorațiuni cu specific de Crăciun dar și bunătăți dulci.

Cu o seară înainte de eveniment, mai mulți părinți, dar și directorul unității de învățământ, Lavinia Robe au amenajat spațiul din cadrul Căminului Cultural, iar Târgul a fost deschis pe 14 decembrie, la ora 10.00.

Vizitatori au fost tot elevii și părinții din Valu lui Traian. În doar câteva ore, produsele au fost cumpărate, iar suma totală strânsă a ajuns la 11.400 lei. Câștigurile au fost donate Asociației Dăruiește Aripi, cea care ajută la reabilitarea Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Constanța.

Elevii și părinții care nu au putut să participe au strâns bani și au făcut o donație în produse pentru Casa Ana – locul din Valu lui Traian unde locuiesc mai mulți copii abandonați.

“Le mulțumesc părinților pentru participare și pentru că și-au luat din timp atât astăzi cât și atunci când au confecționat produsele de patiserie sau alte obiecte decorative. Nu s-au dat deoparte și cu sufletul i-am văzut participând. Banii strânși acum au fost mai mulți decât anul trecut. E un lucru minunat. E o altă formă de educare pe care o putem oferi copiilor, dar și noi între noi, adulții, mai putem învăța ceva în astfel de momente. Bucuria realizării lucrului pe care ne-am propus să-l facem nu poate fi descrisă”, a declarat, pentru Valureni.ro, Lavinia Robe.

Târgul este deja la a 3-a ediție. Primul eveniment a avut loc înainte de Crăciunul din anul 2017, iar al doilea a fost cu ocazia zilei de Mărțișor din 2018. Profesorii și părinții spun că vor să participe la evenimente similare și în anul 2019.

Târgul de Crăciun organizat de Școala nr. 1 Valu lui Traian

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*