Ministerul Dezvoltării finanțează construirea unei creșe din Valu lui Traian

Noua școală, grădiniță și creșă din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Vălureni
Noua școală, grădiniță și creșă din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Vălureni

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 24 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul guvernamental de construire de creșe ”Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Cu aceste unități de învățământ antepreșcolar, Ministerul Dezvoltării finanțează, până în prezent, un total de 253 de creșe, dintre care una a fost deja construită și predată autorităților locale, la sfârșitul anului trecut, la Fălticeni.

Astfel, în localitățile Teiuș (jud. Alba), Bran (jud. Brașov), Valu lui Traian (jud. Constanța), Sic (jud. Cluj), Dragomirești (jud. Dâmbovița), Cristuru Secuiesc (jud. Harghita), Ciurea (jud. Iași), Cristești (jud. Mureș), Săbăoani (jud. Neamț), Zănești (jud. Neamț), Bănești (jud. Prahova), Lipănești (jud. Prahova), Crișeni (jud. Sălaj), Jibou (jud. Sălaj), Tufești (jud. Brăila), Scornicești (jud. Olt), Frătăuții Vechi (jud. Suceava), Vama (jud. Suceava) și Zvoriștea (jud. Suceava) va fi construită câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari), precum și alte 5 creșe medii (pentru 70 de antepreșcolari) în Botoșani, Bonțida (jud. Cluj), Lungulețu (jud. Dâmbovița), Turceni (jud. Gorj) și Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita).

”Prin construcția acestor 24 creșe, creăm 1.110 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*