EXCLUSIV Dispută între Enel și Florin Mitroi pe tema iluminatului public din Zona F. Primarul din Valu lui Traian reclamă procedurile defectuoase ale Enel

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

O dispută între Enel și primarul Florin Mitroi a apărut după difuzarea interviului cu primarul comunei Valu lui Traian pe site-ul valureni.ro.

Astfel, compania a reacționat și susține că nefuncționarea iluminatului public în Zona F este o problemă generată de o instalație care nu aparține Enel.

“Nefuncționarea sistemului de iluminat public din cartierul menționat în interviul video nu implică E-Distribuție Dobrogea/Enel, problema semnalată fiind generată de o instalatie internă care nu aparține companiei. E-Distribuție a asigurat tot suportul pentru un iluminat public corespunzător. De asemenea, continuăm să comunicăm cu reprezentanții autorităților publice, pentru clarificarea oricărei neînțelegeri. Încurajăm și pe viitor această comunicare, cu toți formatorii de opinii, pentru a le permite să beneficieze de un punct de vedere de la persoanele autorizate din cadrul companiei”, a transmis Enel pentru publicația Valureni.

În replică, Florin Mitroi reclamă procedurile defectuoase ale Enel.

“Funcționarea iluminatului public din zona lotizarea F a fost amânată în principal de emiterea cu întârziere a ATR-urilor privind branșarea iluminatului public la rețeaua existența – construită din buget local. Dovadă stau documentațiile privind depunerea solicitărilor de emiterea ATR (în număr de 8 pentru iluminatul public din Zona F) în patru ocazii diferite întrucât documentațiile s-au rătăcit pe circuit.

Inițiativa de solicitare a ATR-urilor a început în primăvara acestui an și s-a concretizat cu transmiterea ATR- urilor la începutul lunii octombrie la o distanță de 6 luni. Este regretabil faptul că nu își asumă conducerea instituției procedurile defectuoase privind emiterea acestor  avize și nici nu emite un punct de vedere cu privire la întreruperile repetate a energiei electrice – pentru că acesta a constituit principalul subiect al problemelor semnalate pe partea de Enel.

Conducerea instituției face referire doar la problema nefuncționării iluminatului în cartierul zona F, fără a se documenta asupra aspectelor ce cădeau strict în sarcina lor – respectiv emiterea ATR-urilor într-un termen rezonabil”, a declarat Florin Mitroi pentru publicația Vălureni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*