Primăria Valu lui Traian, pași importanți în lupta cu vitezomanii. Vor fi instalate 60 limitatoare de viteză pe străzile din comună

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Vești bune pentru vălurenii care erau deranjați de șoferii care circulă cu viteză mare pe străzile interioare ale comunei. Primăria Valu lui Traian a alocat un buget important pentru acest proiect, astfel încât vor fi montate limitatoare de viteză în peste 60 locații.

“Sunt foarte multe lucrări pe care știu ca și le doresc cetățenii și credeți-ma că și eu mi le doresc pt localitate. Le realizam, rând pe rând, dar este necesar un dram de răbdare pentru ca, în spatele oricărei lucrări, oricât de mica, trebuie sa stea un maldăr de hârtii. Și nu toate hârtiile se emit de către noi.

Mai mult decât atât, depindem de un buget. avem investiții enorme în derulare încă de anul trecut. Toate au cofinanțări care forțează deja limitele bugetului.

Asigur cetățenii ca vom realiza tot ce trebuie. Sunt solicitări justificate. Doar că, așa cum este și în curtea fiecăruia dintre noi, depindem de bani și acte”, a declarat, pentru publicația Vălureni, primarul Florin Mitroi. 

Proiectul se află acum în faza de proiectare. La finalul lunii noiembrie 2023 proiectantul va oferi soluția tehnică, dar și lista exactă a locațiilor unde vor fi montate limitatoarele. Tot proiectantul va fi cel care va decide dacă limitatoarele vor fi realizate din plastic sau beton/asfalt.

Ulterior, proiectul va fi depus la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța pentru avizare. Oamenii legii au la dispoziție 30 zile să emită acel aviz.

Firma care va câștiga licitația este apoi obligată ca în maxim 90 zile să monteze limitatoarele. Costul total este de aproximativ 200.000 lei, iar banii vin din bugetul local.

Reprezentanții Primăriei Valu lui Traian au declarat, pentru Vălureni, că sunt vizate unele dintre cele mai circulate artere din comună: străzi precum Mihai Eminescu, Socului, Valul de Piatră, Techirghiol, Soarelui sau Canalului sunt deja pe listă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*