A fost modificată limita de viteză dintre Constanța și Valu lui Traian. Aceasta este acum de 70 km/h

A fost modificată limita de viteză dintre Constanța și Valu lui Traian. FOTO Primăria Valu lui Traian

PrimăriaValu lui Traian a anunțat că a fost modificată limita de viteză dintre Constanța și Valu lui Traian, iar aceasta este acum de 70 km/h.

“Limita de viteză dintre Constanța și Valu lui Traian a fost modificată la 70 km/h. Mulțumim Primăriei Constanța și Serviciului Rutier Constanța pentru promptitudine!

Conduceți prudent!” – Primăria Valu lui Traian.

Primăria Constanța anunțase în urmă cu o săptămână că a modificat limita de viteză către Valu lui Traian la 50 km/h.

Primăria Valu lui Traian a făcut demersuri atât la Primăria Constanța, cât și la IPJ Constanța pentru ca limita de viteză să fie de 70 km/h.

Primăria Constanța a transmis o informare în legătură cu această situație.

“Primăria Constanța și Inspectoratul Județean de Poliție Constanța au găsit o cale comună în beneficiul conducătorilor auto pentru fluidizarea traficului rutier pe tronsonul de drum delimitat de strada Crețoiu și bulevardul I.C. Brătianu, nr. 284 A(sens giratoriu). Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a avizat favorabil schimbarea vitezei de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian de la 50 la 70 de km/h în data de 20 februarie 2024.

Precizăm că Primăria Constanța a solicitat încă de la preluarea în administrare a acestui sector de drum intens circulat ca viteza de deplasare să fie de 70 de km/h, dar, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, solicitarea nu a primit aviz favorabil din partea Serviciului Rutier.

Chiar dacă  acest sector de drum a fost reîncadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes local, riscul de producere a accidentelor este unul minor, nu înregistrează trafic pietonal, nu sunt treceri de pietoni în zonă sau case, iar reducerea vitezei de deplasare nu ar face decât să îngreuneze traficul rutier.

Creșterea vitezei de circulație la 70 km/h pe acest sector aglomerat ar contribui la fluidizarea traficului și la reducerea timpilor de condus pentru șoferi” – Primăria Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*