VIDEO Primarul Florin Mitroi, despre realizări, neîmplinirile mandatelor sale și proiectele viitoare. Valu lui Traian va avea Spital și o Primărie nouă

Primarul Florin Mitroi. FOTO Captură Video
Primarul Florin Mitroi. FOTO Captură Video

Jurnalistul Lavinia Siclitaru de la Ziua de Constanța a realizat un interviu cu primarul Florin Mitroi. Printre temele abordate au fost dezbătute cele legate de asfalatări, felul în care primarul vede relația sa cu vălurenii și proiectele care urmează să fie realizate în localitate.

Iată principalele note de interes din acest interviu:

– În fiecare marți, la Primărie au loc audiențe. Primarul nu reușește să fie mereu prezent pentru că are de lucru și pe teren, dar există oameni care se ocupă.

– 5% dintre cei care vin la audiențe sunt oameni care vin de fiecare dată.

– Florin Mitroi: “Primarul e 24 din 24. Nu are program”.

– Mai sunt probleme cu racordarea la gaze sau întârzieri la branșamentele ENEL.

– Peste 90% dintre localnici sunt racordați la rețeaua de gaze.

– Mitroi: “Am asfaltat inclusiv acolo unde am dat locuri casă. Mai sunt 20 străzi neasfaltate. Ne trebuie puțină răbdare. Ne cumpărăm o casă și ne uităm că mai e ceva de făcut. Dacă noi nu făceam proiecte în toți acești ani, cu taxele și impozitele plătite de oameni nu cred că asfaltam o stradă sau două pe an”

– Nu am mai făcut Ziua Recoltei. Am adus cartofi în piață, am pus muzică la boxe și cine a mers s-a simțit bine. Niciodată nu putem să le terminăm pe toate.

– Mitroi: “Cea mai mare problemă a localității Valu lui Traian este trecerea peste calea ferată. Este o problema veche, dar faptul că se mărește localitate deja o face o mare problemă. Eu zic că în doi ani o rezolvăm. Vă promit!”

– De 1 Decembrie ne gândim să facem ceva frumos pentru Centenar.

– Campania mea o fac muncind: să mai văd o altă stradă asfaltată, un alt afterschool, un alt etaj la o școală.

– La Valu lui Traian avem până în 15 asistați social la 20.000 locutori.

– 60% dintre locuitori au serviciu în Constanța. 10%, la Murfatlar și Medgidia și sunt și oameni de afaceri. Acolo unde am considerat că pot să vin în întâmpinarea lor, am făcut-o.

– Dacă ar fi fost să nu fiu acționar sau să nu am o firmă nu aș fi stat primar.

– Eu dau un examen din 4 în 4 ani în fața a 8000 oameni. Eu am spus angajaților din Primărie că suntem o echipă și oamenii au așteptări de la noi. Trebuie să vorbim frumos cu cetățeanul, să-i rezolvăm treaba. Eu cred cu tărie în relația directă cu omul. Trebuie să-l tratezi ca pe un coleg al tău.

– Noi proiecte: un nou centru pentru tineret. Încercăm să lucrăm și la civilizația lor. Vom avea cămin cultural, o nouă Primărie.

– 99% mergem pe convingere și 1% mergem pe constrângere. Eu în viața mea nu am dat o amendă și nu am reclamat pe cineva.

– Încercăm să lucrăm la parcări. În cartierul nou vom face Primărie, Parcări cu plată, vrem să creem foarte multe parcuri, am delimitat extravilanul față de intravilan cu perdele forestiere de protecție.

– Vom da aprobare ca garajele să fie construite de la stradă

– Nu mi-a ieșit dalarea canalului. Am ajuns să fiu un om fără cuvânt în fața oamenilor pentru că nu e în administrarea UAT Valu lui Traian. Am făcut studiu de fezabilitate pe cheltuiala nostră și timp de 11 ani ne-am chinuit cu cei de la Mediu să o rezolve. Eu pot să-i cataloghez mincinoși pe cei de la Ministerul Mediului. Eu nu pot să investesc în canal pentru că e deturnare de fonduri. Dar pe om îl doare că nu are podeț și că are apă în curte.

– Sunt foarte mulțumit de întreținerea școlilor și a grădinițelor. Dar am o nemulțumire: le spun profesorilor ca să facă o dată pe lună un spectacol la Căminul Cultural. Avem copii talentați, dar ei nu au făcut-o. Îmi doresc ca tinerii să vină la Piața Agro-alimentară să cânte la chitară, să bea o cafea, cum vedem pe afară.

– În sediul actual al Primăriei va fi un spital cu Urgență, un Centru de Permanență.

– Valu lui Traian va avea o carte (monografie). Cartea ajunge în maxim 2 săptămâni în fiecare casă, la vălureni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Este adevarat ca Primaria a facut multe imbunatatiri , asfaltarea, gazele si canalizarea. Eu, ca pe fiecare il doare de problemele lui, ma chinuie faptul ca SP1 fiind in proximitatea casei mele, cand ploua si pompele statiei nu mai fac fata, tot surplusul de apa cu dejectii se revarsa prin tevile canalizarii, in curtea mea. Consider, pe buna dreptate ca acest fapt este de natura sa afecteze sanatatea familiei mele.Am transmis acest fapt la RAJA si la Primarie si am specificat ca este imperios necesar sa se monteze un clapet pe conducta care face ca surplusul de apa din statie sa refuleze in curtea mea.Nu s-a facut nimic pt. ca cei de la RAJA nu reusesc sa gaseasca locul unde este caminul( desi, eu, le-am aratat)
    As dori ca aceasta deficienta sa fie rezolvata, nu-i complicat, dar nu exista vointa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*