UPDATE Primarul comunei Valu lui Traian vine la tine la masă. Florin Mitroi ia prânzul cu vălurenii, în fiecare săptămână, și discută problemele localității

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

UPDATE – 9 aprilie: Incidența COVID în Valu lui Traian este, în continuare peste 4,5 la mie. Acesta este motivul pentru care proiectul prezentat de publicația Valureni se amână.

Primarul Florin Mitroi mulțumește tuturor celor care s-au înscris până acum. Toate persoanele înscrise pentru tragerea la sorți vor rămâne pe listă și vor avea ocazia să îl găzduiască pe primar pentru o discuție imediat ce situația o va permite.

O idee inedită și, în același timp, un exercițiu de transparență vine acum din partea primarului Florin Mitroi. Șeful administrației locale din Valu lui Traian a acceptat provocarea și va merge de două ori pe săptămână la tot atâtea familii din localitate pentru a lua masa de prânz.

Echipa valureni.ro susține transparența în administrația publică locală, așa că se implică în acest demers. Prima vizită va fi chiar acasă la jurnalistul Adrian Boioglu, pe 10 aprilie. Vizita, dar și discuția deschisă va fi filmată și publicată ulterior în paginile publicației Vălureni. Este modul în care demarăm acest proiect și anunțăm detaliile.

Cum poți să-l inviți pe primarul Florin Mitroi la masa de prânz

Menționăm încă de la început că vizitele ulterioare nu vor fi filmate, dar procesul de selecție va fi unul cât se poate de simplu și transparent.

Vălurenii interesați să devină gazde pentru o masă de prânz cu primarul Florin Mitroi se pot înscrie pe ACEST LINK.

Echipa valureni.ro va fi cea care va organiza tragerea la sorți într-un mod cât mai transparent pentru tot restul lunii aprilie 2021. Câștigătorii vor fi contactați de reprezentanții Primăriei Valu lui Traian pentru stabilirea zilei și orei. Evident, întâlnirile vor fi ținute cu respectarea tuturor normelor sanitare și doar în măsurea în care pandemia permite acest lucru.

Ce ai nevoie să pregătești

Nimic în mod special. Primarul urmează lista celor trași la sorți și, în fiecare marți și joi, de la ora 12.00 merge în vizită la o familie pentru masa de prânz. O dată pe lună, ziua de joi va fi înlocuită cu cea de sâmbătă, pentru a da ocazia celor care lucrează în timpul săptămânii să participe la această selecție.

Florin Mitroi vrea să găsească vălurenii așa cum sunt ei, la masa de prânz și să discute despre problemele localității, despre planurile de dezvoltare ale zonei și despre tot ceea ce îi interesează pe oamenii de aici. Așa cum am precizat, întâlnirile nu vor fi filmate, așa că subiectele vor fi cele alese de fiecare dintre cei care participă la acestea.

Campania poate să meargă și mai departe, după luna mai 2021 în funcție de numărul celor interesați, dar și de modul în care decurg aceste vizite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Va rog daca putem primi un răspuns despre terenurile din stingă la intrare in localitate.care au fost blocate de un lanț forestier și transformare din intravilan in agricol?,?in care noi am investit banii nu înțelegem de ce ne blocați?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*