Primarul Florin Mitroi, apel către părinții din Valu lui Traian: “Asigurați-vă că știți unde sunt copiii dumneavoastră și ce fac”

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Primarul comunei Valu lui Traian a transmis o scrisoare deschisă vălurenilor. Șeful administrației locale le vorbește locuitorilor atât despre modul în care se vor schimba taxele pentru salubrizare în acest an, dar și despre proiectele în desfășurare. Nu în ultimul rând, Mitroi face un apel la părinții din Valu lui Traian să își supravegheze copiii pentru că adolecenții au ajuns să distrugă tot mai des bunurile publice.

Redăm integral scrisoarea primarului Florin Mitroi.

“Fiind prima scrisoare de informare din acest an, va spun in primul rand „LA MULTI ANI”. Sa fiti sanatosi si sa aveti putere de munca, sa va bucurati de viata si de apropierea celor dragi.

De obicei, prima intrebare pe care mi-o adreseaza cetatenii la inceput de an este legata de nivelul taxelor. In 2020, taxele si impozitele raman la acelasi nivel ca si anul trecut, fiind indexate doar cu rata inflatiei. In domeniul salubrizarii nu se schimba nici taxa, nici programul de colectare, insa de anul acesta se vor mari penalizarile aplicate de Uniunea Europeana pentru neindeplinirea obligatiei de reciclare si colectare selectiva. Cu cat vom colecta mai amestecat, cu atat vom plati taxe mai mari, de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi, catre Ministerul Mediului. Aceste taxe se platesc din bugetul local, deci tot din buzunarul dvs al cetatenilor. Prin urmare, va rugam insistent sa selectati deseurile, sa le scoateti la poarta in ziua corespunzatoare si sa nu le aruncati pe domeniul public. De la inceputul lunii februarie vom demara si o campanie de constientizare, in sensul ca firma de salubrizare nu va mai ridica gunoiul decat daca este sortat corespunzator.

Proiectele de infrastructura vor fi continuate din primavara, asa cum v-ati obisnuit. Stiu ca mai sunt multe de facut si voi avea in continuare grija sa intocmim proiecte finantabile si sa rezolvam problemele, atat cat bugetul si ritmul de lucru o permit.

In incheiere, va rog sa ramaneti si anul acesta bunii gospodari cu care sunt obisnuit si pe care ii respect. Doar impreuna putem pastra comuna frumoasa si curata. Ingrijiti spatiul din jurul curtii ca si cum ar fi in locuinta dvs si incurajati-va si vecinii sa faca la fel.

In aceeasi ordine de idei, profit de ocazie pentru a trage un semnal de alarma. Parinti, aveti mare grija ce activitati au copiii dvs. In ultimele luni au crescut semnificativ cazurile de vandalism pe domeniul public. Nu se mai vorbeste doar despre distrugerea bancilor, foisoarelor sau despre mizeria lasata in urma. Am ajuns deja la incendiere de cosuri de gunoi si saltele in parcuri, distrugerea retelelor electrice si cu precadere a contoarelor de curent de pe stalpi, mai ales in zonele F si C. Dincolo de aspectul de amendare la care se expun, pericolul electrocutarii si cel al starnirii unui incendiu sunt iminente.

Parinti, va cer ajutorul, spre binele copiilor dvs. Asigurati-va ca stiti unde sunt si ce fac, deoarece la varste fragede sunt foarte usor influentabili. Iar copiii de astazi sunt viitorul nostru, al tuturora.

Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi ca intotdeauna si va urez iarasi un an nou cu bine!”, a transmis primarul Florin Mitroi. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Drogurile, printre primele probleme din Valu.Nu se ia nicio masura impotriva acestora. Politia doarme asteapta sa treaca tura iar Locala se uita dupa frunze. Nu au tupeu sa faca nici macar o legitimare la persoanele suspecte sau masinilor suspecte.. La trecerile de pietoni, JALE.. HAOS… sunt platiti degeaba. Stiu sa se ia de copii la orele de varf nicidecum te miri ce la ore tarzi.. Cei care trebuiesc amendati nu-si iau amenda ca au “pile”, iar cei vai de capul lor cum au comis ceva sunt amendati fara nicio jena.. La pasarele praf si pulbere betivani cat cuprinde.. Mai ales vara…cand ies cu copiii iti este si jena sa treci pe acolo… Se conduce ca in codru pe strazi… Etc etc etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*