Trecerea prin pasajul pe sub calea ferată de pe strada Soarelui, restricționată. Primăria începe lucrările de lărgire pentru autoturisme

Tunelul pe sub calea ferată de la Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Tunelul pe sub calea ferată de la Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Una dintre măsurile mult așteptate de vălureni este accesul mai facil către cartierul Zona C. Primăria Valu lui Traian face primii pași pentru ca unul dintre culoarele importante – subtraversarea căii ferate – să fie mai accesibil.

În acest sens, marți, 5 martie 2019, între orele 9 și 11.00 accesul prin pasajul de pe strada Soarelui a fost restricționat. Reprezentanții Primăriei Valu lui Traian au demarat studiul geo pentru stabilirea viitorului proiect de pasaj cu subtraversare.

“De când sunt primar, am luat decizii privind investițiile pe baza sondajelor de opinie facute în Valu. Cetățenii au dorit, printre alte proiecte ce sunt deja în lucru, sens giratoriu pe Drumul Național si mai multe subtraversari ale căii ferate sau lărgirea celor existente. În consecință, am trecut la proiectarea de subtraversări și am făcut studiul de trafic pentru sensul giratoriu. Am amânat până acum aceste proiecte pentru că lucrările sunt foarte costisitoare și totul este plătit din bugetul local, dar pe măsură ce comuna se populează, ele devin absolut necesare”, a precizat – pentru Vălureni.ro – primarul Florin Mitroi.

Reprezentanții primăriei Valu lui Traian spun că studiul geotehnic este cel care va da ordinul de măsură pentru lărgirea subtraversării. Costul acestei lucrări urmează să fie stabilit tot în urma proiectării. Actualul pasaj pe sub calea ferată situat la capătul străzii Soarelui permite trecere unui singur autoturism de dimensiuni reduse.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*