Primarul Florin Mitroi, declarații în exclusivitate, pentru publicația “Vălureni”, despre plângerile depuse împotriva șefului Poliție Locale Valu lui Traian

Poliția Locală Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Poliția Locală Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Șeful Poliției Locale Valu lui Traian a ajuns în atenția Comisiei de Disciplină a Primăriei. Am solicitat primarului Florin Mitroi explicații cu privire la cele întâmplate. Redăm integral declarația oferită de acesta:

“Având în vedere că în data de 03.02.2022 am fost contactat telefonic de reprezentantul publicației Vălureni pentru a îmi exprima opinia privitor la o serie de plângeri depuse la Postul de Poliție Valu lui Traian împotriva Șefului Poliției Locale, consider că este de datoria mea ca reprezentant al Primăriei Valu lui Traian să clarific câteva aspecte. Cu scuzele de rigoare, voi fi foarte punctual și reținut în declarații, deoarece anchetele sunt în desfășurare și nu vă ascund că aș fi preferat să rămână departe de presă subiectul, cel puțin până la soluționare. Este unica declarație pe care o fac publică pe acest subiect.

În data de 18.01.2022 la mapă mi-a ajuns o plângere făcută de unul dintre agenții Poliției Locale. Acesta îmi aducea la cunoștință mai multe sesizări  ce îl priveau pe dl Fulina Ianis și vă voi da câteva exemple: acesta le trasa sarcini inutile pentru a rămâne singur la sediu, sustrăgea înscrisuri din primărie pentru a le folosi în scop de șantaj, folosea în interese proprii motorina destinată mașinilor de poliție, lovește cetățeni, efectua înregistrări neautorizate ale conversațiilor avute cu colegi sau colaboratori, folosea personalul Poliției Locale în interes propriu, punea agenții să săvârșească fapte ilicite și multe altele. O parte dintre aceste sesizări sunt de competența organelor de cercetare penală și au fost transmise spre verificare. Pentru celelalte aspecte a fost sesizată Comisia de Disciplină constituită la nivelul primăriei, iar audierile sunt în curs. 

Pe perioada cercetărilor dl Fulina a fost mutat, conform legii, pe un post egal fără legătură cu activitatea verificată. Îndată ce această mutare a devenit publică, atât la sediul Primăriei cât și la Postul de Poliție Valu lui Traian s-au prezentat mai multe persoane, locuitori ai comunei, care au depus plângeri referitoare la faptul că dl Fulina i-a amenințat, agresat, intimidat și alte asemenea. Aspectele penale au rămas iarăși în sarcina organelor de cercetare, iar cele administrative au fost centralizate într-o nouă plângere, de această dată formulată de administratorul public din cadrul Primăriei, înaintată Comisiei de Disciplină de la nivelul instituției. 

Am avut și am în continuare încredere enormă în echipa pe care o conduc. Am ales și am format oamenii astfel încât să fie în serviciul cetățeanului. Pentru mine a fost atât un șoc cât și o mare dezamăgire să ajungem într-o astfel de situație. Dacă dl Fulina va fi dovedit vinovat, raporturile sale de muncă vor fi cel mai probabil încetate, în funcție de propunerea Comisiei de Disciplină. Pentru aspectele penale am depus și eu plângere, în calitate de parte vătămată/reprezentant al comunei. Este prima oară când sunt pus în această situație în aproape 20 ani de primărie, dar asta este, ne supunem cu toții legii și era de datoria mea. 

În încheiere, menționez că am încredere totală în organele de cercetare penală, ca și în Comisia de Disciplină. Mă voi supune în totalitate deciziilor luate de acestea. Tocmai de aceea, următorul comunicat de presă pe acest subiect va fi dat la momentul finalizării tuturor cercetărilor”, a declarat primarul Florin Mitroi pentru publicația Vălureni. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*