Proiecte în valoare de peste 46 milioane lei, depuse spre finanțare de Primăria Valu lui Traian. Prioritatea administrației locale este infrastructura

Utilajele de asfaltare a drumurilor. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Utilajele de asfaltare a drumurilor. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Primăria Valu lui Traian și-a propus să termine până în luna decembrie 2019 șase mari proiecte. Acestea au o valoare totală de peste 41 milioane lei. Alte 46 milioane lei sunt așteptate pentru proiectele depuse de administrația locală.

Două dintre acestea sunt legate de educația vălurenilor. Supraetajarea școlii gimnaziale Viceamiral Ioan Murgescu și construirea sălii de sport. Acestea sunt finalizate în proporție de 90% și proiectul are o valoare totală de 3,2 milioane de lei. Banii vin de la MDRAP și bugetul local.

Grădinița cu program prelungit din Valea Seacă este și ea gata în proporție de 80%, iar valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane lei. Fondurile sunt asigurate printr-o finanțare FADR și de la bugetul local.

Asfaltarea străzilor și trotuarelor este asigurată printr-un program cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în valoare de 12 milioane lei.

Amenajarea străzilor din zona F est și vest, dar și extinderea zonei C beneficiază de o finanțare de 20 milioane lei, în timp ce rețeaua electrică din zona F, în valoare de 3,1 milioane lei – din bugetul local – este gata în proporție de 90%.

Nu în ultimul rând, rețeaua electrică din strada techirghiol este realizată în proporție de 80% și acolo banii (1,1 milioane lei) vin tot de la bugetul local.

Proiecte depuse spre finanțare

Primăria Valu lui Traian nu se oprește aici cu proiectele. Alte cinci proiecte în valoare de peste 46 milioane lei. Finanțările – odată acceptate – sunt asigurate de FADR, Fondul Național de Investiții și MDRAP.

4,5 milioane vor merge la infrastructura rutieră locală, 27 milioane lei la Centura de Sud a localității și 5,2 milioane lei sunt alocați pentru reabilitarea străzilor și trotuarelor.

Modernizarea străzii Constanței va fi finanțată cu 900.000 lei, iar iluminatul public din Zona F ar putea fi finanțat de către Fondul Național de investiții cu 8,7 milioane lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*