Viteza legală în Valu lui Traian scade de la 70 de km/h la 50 de km/h. În zona trecerilor de pietoni viteza va fi de 30 km/h

Strada Soarelui din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Strada Soarelui din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Viteza legală în Valu lui Traian scade de la 70km/h la 50 de km/h, iar în zona trecerilor de pietoni viteza va fi de 30 de km/h, aceste decizii fiind luate deoarece în ultima perioadă a crescut numărul accidentelor rutiere în comună.

Purtătorul de cuvânt al DRDP Constanța, Mihaela Tudor, a declarat pentru Vălureni, că acțiunea de montare a indicatoarelor cu noile limite de viteză se va încheia în cursul acestei zile.

“Viteza legală de deplasare în localitatea Valu lui Traian va fi de 50 km/h, iar la trecerile de pietoni 30 km/h. Actiunea este în curs de implementare. Au fost montate o parte din indicatoarele rutiere, iar acțiunea va fi finalizată în cursul acestei zile”, a spus Mihaela Tudor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Andreea Iliescu, a explicat pentru Vălureni motivul pentru care este luată această măsură.

“Serviciul Rutier a solicitat administratorului drumului public micșorarea limitei de viteză, în localitatea Valu lui Traian, de la 70 km/h la 50 km/h, respectiv la 30 km/h în zona trecerilor pentru pietoni. Această modificare este menită să reducă riscul rutier și, implicit, producerea de evenimente rutiere. Până la acest moment, nu am fost informați că ar fi operat aceste modificări”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*