2300 de locuitori din Valu lui Traian s-au autorecenzat pentru recensământul populației și locuințelor

Intrarea în Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Intrarea în Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

2300 de locuitori din Valu lui Traian s-au autorecenzat pentru recensământul populației și locuințelor, iar comuna se situează pe locul doi în acest clasament, în mediul rural, din județul Constanța, în primele trei săptămâni de la debutul acestei perioade.

Potrivit Direcției Județene de Statistică, în primele trei săptămâni ale perioadei de autorecenzare pentru recensământul populației și locuințelor 2021 (14 martie – 3 aprilie 2022) au fost completate 74961 chestionare la nivelul județului Constanța. Dintre acestea, 51126 au fost completate în mediul urban (68,2%) și 23835 pentru mediul rural (31,8%).

Cele mai multe chestionare, în mediul urban au fost completate pentru municipiul Constanța (30988), orașul Năvodari (4579) și municipiul Mangalia (4155), iar în mediul rural pentru comuna Cumpăna (2636), comuna Valu lui Traian (2300) și comuna Rasova (1281).

Cele mai puține chestionare completate au fost în comunele: Vulturu (16), Siliștea (17), Cerchezu (34). Din totalul chestionarelor completate în aceasta perioadă, 39% au beneficiat de sprijinul recenzorilor din centrele pentru autorecenzare asistată.

Județul Constanța se situează pe locul 7, după numărul chestionarelor completate, după municipiul București, județele Brașov, Cluj, Timiș, Prahova și Bihor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*