Baritonul Constantin Alexandru s-a întâlnit cu elevii de la Școala Gimnazială nr 1 Valu lui Traian 

FOTO Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian

Școala Gimnazială nr 1 Valu lui Traian a avut ca invitat unul dintre artiștii de prestigiu ai scenei de operă românești, baritonul Constantin Alexandru.

Gazda evenimentului a fost profesoara Mihaela Acsân, care a pregătit pentru elevi o activitate față în față, în care aceștia să pună întrebări despre viața și cariera unui om de valoare care, deși are o vastă pregătire academică, a ales lumea grandioasă și extravagantă a operei.

“Am avut onoarea de a prezenta[…] un om pe care îl admir în mod deosebit și pe care îl consider un model din toate punctele de vedere: ca profesionist, familist, intelectual și ca apariție plină de eleganță și rafinament”, a declarat Mihaela Acsân.

Invitatul a răspuns cu plăcere provocării de a se întâlni cu elevii adolescenți și de a-i apropia, prin atitudinea și discursul său, de o latură a muzicii mai puțin populară în jurul acestui segment de vârstă, opera.

“Dacă dorința copiilor din finalul întâlnirii a fost de a veni cât mai curând la un spectacol de operă, cred că scopul întâlnirii noastre de astăzi a fost îndeplinit!”

O parte din reușita acestei activități se datorează faptului că directorul școlii, prof. Stîngă Ortanza, încurajează și susține dezvoltarea culturală a unității de învățământ, în colaborare cu directorul adjunct, prof. Bodiu Violeta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*