Colectarea gunoiului din Valu lui Traian, mai scumpă cu 54%. Noile tarife aplicate de IRIDEX au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019

Mașina de colectare a deșeurilor de la Iridex Group. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Mașina de colectare a deșeurilor de la Iridex Group. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Compania care colectează gunoiul în Valu lui Traian mărește din nou tarifele, pentru a 3-a oară în mai puțin de doi ani.

“IRIDEX Group Salubrizare SRL” este firma din Costinești care se ocupă de colectarea deșeurilor în mai multe localități din județul Constanța. Afacerile au mers atât de bine pentru familia Anghel, administratorii firmei, încât în anul 2017 veniturile lor ajungeau la 35,2 milioane lei, iar profitul depășea 4,6 milioane lei.

Anul 2019 se anunță a fi un an și mai profitabil pentru Iridex Group, în condițiile în care tarifele de salubrizare au crescut considerabil. Doar în Valu lui Traian, tarifele aplicate au crescut de la 1 ianuarie cu 54%.

În ședința de Consiliu Local a lunii decembrie, Primăria Valu a decis aprobarea tarifelor mai mari.

Astfel, colectarea separată și transportul deșeurilor de la persoanele fizice crește de la 6,72 lei (TVA Inclus) la 10,35 lei de persoană pe lună, ceea ce reprezintă un tarif cu 54% mai mare.

Este de menționat și faptul că IRIDEX a crescut tarifele în luna iulie 2017 și, din nou, în martie 2018.

Prețul crescut se datorează apariției unor noi tarife pentru deșeurile reciclabile și verzi.

Agenții economici plătesc și ei mai mult de la 1 ianuarie 2019. Prețul pentru metrul cub de deșeuri reziduale crește de la 69,75 lei la 101,50 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Primăria Valu lui Traian a găsit o soluție pentru prețul mai mare al colectării gunoiului: subvenție de 36% pentru persoanele fizice. Firmele plătesc tariful integral – valureni.ro
  2. Vrei să vezi când sunt ridicate deșeurile de pe strada ta din Valu lui Traian? Iată pașii de vizualizare a programului mașinilor Iridex – Valureni.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*