FOTO VIDEO Hair Stylist Lilia Neamțu – cel mai modern și cochet salon de înfrumusețare inaugurat la Valu lui Traian. Cristian Brașoveanu: „Atunci când lucrează, este axată doar să creeze artă”

A fost inaugurat Salonul Lilia Neamțu. FOTO Paul Alexe

Pentru toți cei care o cunosc, hairstyilista Lilia Neamțu este o veritabilă artistă, un om curajos care a urmat calea lăuntrică pe care i-a dictat-o pasiunea și care astfel și-a găsit vocația. Prin munca ei de aproape 11 ani, Lilia Neamțu nu creează doar coafuri excepționale, ci oferă bucurie, satisfacție și încredere în propria frumusețe și feminitate clientelor sale.

Cu gândul la ele, mai ales că multe i-au devenit cu timpul prietene, Lilia a reconfigurat complet spațiul de lucru al salonului, imprimându-i eleganța și căldura sufletului ei. Inaugurarea noului spațiu, care îi poartă numele „Hair Stylist Lilia Neamțu” a avut loc duminică, 26 martie, într-un cadrul idilic, pe acorduri fine de vioară și clape, înconjurată de prietenii săi, de clientele care o îndrăgesc și, bineînțeles, de familia care îi este mereu alături.

„Sunt una dintre prietenele dânsei. Eu vin pentru vopsit, coafat. Am numai cuvinte de laudă. Este o profesionistă în tot ceea ce face. A investit foarte mult, a muncit foarte mult pentru a ajunge unde este și pot spune că este printre cei mai buni. Fără ea nu știu ce m-aș fi făcut. Noul spațiu m-a lăsat fără cuvinte, este superb”, ne-a mărturisit una dintre clientele devenite între timp prietene ale Liliei.

Povestea salonului de înfrumusețare care se găsește astăzi pe Calea Dobrogei, la numărul 163, este una cu tradiție și are la bază o pasiune arzătoare izvorâtă din adâncul sufletului, după cum chiar Lilia Neamțu ne-a dezvăluit.

„În 2012 am deschis primul salon, dar de fapt aș începe cu pasiunea pe care o aveam de mică, dar oarecum fugeam de acest domeniu, fiindcă, pe timpuri, mama așa ne zicea că dacă nu înveți, o să te faci frizeriță. Pe timpuri, frizerițele erau cele care nu reușeau în viață. Între timp am făcut 11 ani de pian, am terminat Facultatea de Drept, dar pasiunea mea era tot aici și când am ajuns la maturitate, în 2012, am zis că vreau să îmi urmez pasiunea și că ceea ce îmi place, aia trebuie să fac. În 2012 am deschis primul salon, neștiind absolut nimic despre ce presupune acest domeniu. (…) Apoi am conștientizat că trebuie să ne facem propriul spațiu ca să putem să evoluăm și să ne menținem pe piață. În 2014 am construit acest spațiu și de atunci suntem aici, în aceeași locație, doar că a venit momentul să ne modernizăm. Trebuia să amenajăm un spațiu care să ne aducă plăcere, pentru că majoritatea timpului aici îl petrecem, nu acasă, pentru confortul meu și pentru confortul clientelor. Țin foarte mult la acest aspect și îmi doresc ca ele să se simtă într-adevăr prințese când vin în acest salon”, a afirmat Lilia Neamțu.

Decorul cochet care a schimbat cu totul fața salonului cu care clientele erau obișnuite de ani buni poartă amprenta Liliei și a soțului ei, Silviu. Împreună au ales culorile care să îmbrățișeze spațiul și care să creeze cadrul confortabil ideal și tot împreună au ales piesele de mobilier. Renovarea a durat circa un an, timp în care amândoi, Lilia și Silviu Neamțu s-au implicat în egală măsură pentru ca rezultatul final să reflecte pasiunea pentru hairstyling și atenția minuțioasă la nevoile clientelor.

„Acest salon va fi strict pentru femei, pentru doamne. Vor fi servicii de frizerie, coafor, manichiură, pedichiură și machiaj. Dar ne gândim să ne extindem, să abordăm și alte domenii de care au nevoie doamnele”, a mai dezvăluit Lilia Neamțu, pentru Vălureni.ro.

Spațiul în care funcționează salonul „Hair Stylist Lilia Neamțu”, Family GYM, este unul mult mai amplu și are la bază o idee pe cât de practică, pe atât de utilă. În urmă cu nouă ani, determinat de propria necesitate de a se îngriji mai atent și eficient de propria familie, Silviu Neamțu a avut ideea de a amenaja un spațiu de activități care să reunească sub cupola sa toți membrii familiei: sală de forță pentru domnii care vor să se mențină în formă, salon de înfrumusețare pentru doamne și spațiu de joacă pentru copii. Cu timpul, ideea a prins și a luat amploare, astfel că, astăzi, Family GYM este spațiul unde și domnii și doamnele se pot menține în formă fizică optimă cu ajutorul sportului, salonul de înfrumusețare este amplasat doar un etaj mai sus, iar pentru copii există un spațiu dedicat pentru cursuri de balet și dans sportiv.

El însuși un pasionat al sportului, Silviu Neamțu are planuri ambițioase pentru extinderea destinației actuale a spațiului prin încheiere de parteneriate menite să încurajeze și mai mult sportul de performanță.

Însuflețirea pasiunilor este o trăsătură proeminentă a familiei Neamțu, chiar dacă fiecare dintre soți are propria sa direcție de dezvoltare. Lilia Neamțu este o perfecționistă și caută permanent să își îmbunătățească aptitudinile profesionale pentru a veni în sprijinul clientelor sale. Pentru asta, din 2012 și până în prezent, a obținut peste 100 de diplome și atestate în domeniul de beauty, fapt care o și face atât de căutată de cliente, dar și de respectată de colegii de breaslă.

La inaugurarea salonului care acum îi poartă numele, hairstylist Lilia Neamțu a avut-o alături pe cea care i-a fost mentor, Liuba Tofaniuc, unul dintre cei mai apreciați instructori de hairstyling din România. I-a ghidat pașii Liliei Neamțu, iar astăzi se mândrește că eleva ei a atins un nivel spectaculos de performanță și calitate în domeniul pe care amândouă îl iubesc.

„Lilia a venit la mine, practic, când încă nu știa să țină pieptănul în mână. Undeva, cumva eu am format-o. Am crescut-o, am dezvoltat-o, dar probabil că a fost un demers din partea mea, un ajutor, însă ea, cu o ambiție foarte mare și ca o iubitoare de frumusețe – este genul acela de om care face lucrurile frumoase cu tot sufletul și cu toată inima, iar din pasiune a crescut și a crescut destul de frumos. Chiar îmi place cum a crescut. Mereu am fost lângă ea, iar relația dintre mentor și cursant a devenit prietenie”, a admis Liuba Tofaniuc, pe care o leagă de Lilia nu doar pasiunea pentru coafură, ci și rădăcinile basarabene.

De cum a trecut pragul noului spațiu în care doamnele și domnișoarele din Valu lui Traian și nu numai sunt așteptate să vină să își pună în valoare frumusețea, Liuba Tofaniuc a exclamat:

„E un loc cochet, exact cum este Lilia. Eu am văzut-o aici, în orice centimetru pătrat o văd pe Lilia, cu gustul ei rafinat, cu lucrurile bine puse la punct, deci îmi place ce văd, îmi place combinația de culori. Este un loc foarte cochet și cred că clientele se vor simți aici extraordinar”, consideră Liuba Tofaniuc.

Impresionat de noua înfățișare a salonului de la Valu lui Traian a fost și cel supranumit haitstylistul vedetelor sau regele coafurilor, Bassam Dabbas, venit și el să îi fie alături bunei sale prietene, Lilia.

„Am cunoscut-o la un curs pe care îl țin eu și m-am atașat de ea de parcă ne cunoaștem de o viață. Mi-a plăcut că este foarte sinceră, muncitoare, am văzut că era implicată și era unul din puținii oameni din meseria noastră care arată apreciere și a venit la mine și mi-a zis că mă apreciază foarte mult, că îi place cum lucrez – noi când eram la curs venea și se uita la lucrările mele și atunci ne-am împrietenit”, – așa o descrie Bassam Dabbas pe Lilia Neamțu.

În ceea ce privește noul look al salonului, sirianul afirmă că i-a plăcut încă de când a trecut pragul.

„Când am intrat mi-a plăcut că este micuț, restrâns, este primitor și se vede că a pus o amprentă proprie și se vede că e făcut cu drag, adică nu e făcut doar cu scopul de a obține profit, se vede că s-a muncit și e a doua ei casă și e normal să arate foarte bine”, mai susține Bassam Dabbas.

Printre cei care au dorit să îi ureze succes în spațiul complet modernizat pe care îl are în incinta Familiy GYM, s-a numărat și hairstylistul Cristian Brașoveanu, care, de asemenea, a avut doar cuvinte sincere de laudă la adresa Liliei Neamțu:

„Ne-am cunoscut prin clientelor, noi știam unul de altul, prin clientelă se vorbea de noi, apoi ne-am cunoscut personal la un curs. Este un profesionist devotat și 100% pot să garantez că este o persoană care, atunci când lucrează, este axată doar să creeze artă. Noul spațiu este elegant și mi se pare că reflectă stilul cel mai corect al Liliei”, a mai subliniat Cristian Brașoveanu.

Cu astfel de aprecieri venite de la nivel înalt, din breasla din care face parte și unde, prin calitatea muncii sale a reușit să își facă un renume și să își câștige un loc de top, nici nu este de mirare că salonul Liliei Neamțu, de la Valu lui Traian, este căutate de doamne și domnișoare din Constanța, Cernavodă, Medgidia, dar și din alte județe. De aceea, dacă doriți o programare pentru vă lăsa podoaba capilară în grija mâinilor divine ale Liliei Neamțu, este bine să vă rezervați locul din timp, căci agenda ei, pe cât este de stufoasă, pe atât este de plină!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*