FOTO VIDEO Primăria Valu lui Traian a organizat Ziua Recoltei. Primarul Florin Mitroi: “După un an de muncă trebuie să culegem și roadele”

Ziua Recoltei la Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

E o toamnă bogată pe care Valu lui Traian o celebrează din plin, prin organizarea petrecerii de Ziua Recoltei pe stadionul din localitate. “Valurenii”, cum îi place primarului să-i numească, s-au adunat cu toții pe gazonul terenului de sport, la scena amenajată de primărie pentru artiștii care i-au distrat pe petrecăreți.

Cu mic cu mare, oamenii au venit să guste din bucatele tradiționale, să bea, să cânte și să danseze la sărbătoarea localității. Grătarele cu mici, fripturi și cu afumături au sucit nasul tuturor, tonetele cu bere au făcut cozi aproape toată ziua, iar muzica i-a încântat pe oamenii veniți că să se relaxeze.

 “E foarte  frumos! Noi suntem crescători de animale și am venit să bem un șpriț, să ne întâlnim cu toții, să ascultăm o muzică”, spune Gelil Selami, din Valul lui Traian.

“Abia așteptăm să vină toamna, să ne întâlnim cu toții în comună, cu cunoștințele, cu frații, cu surorile și să ne bucurăm de distracție. Am mâncat câte 4 mici, am băut câteva beri și ne simțim bine”, spune un bărbat între două vârste așezat în primele rânduri la scena artiștilor.

Valurenii au avut un noroc extraordinar anul acesta, cu prognoza meteo. După două zile de ploaie care au adus frig peste Constanța, cerul s-a luminat iar soarele a încălzit atmosfera. A fost o zi de primăvară mai degrabă decât de toamnă, care i-a încurajat pe toți localnicii să iasă din case la sărbătoarea comunei. Iar primarul Florin Mitroi a răsuflat ușurat: pregătise de câteva săptămâni programul artistic și cântăreții de pe afiș, iar vremea rea din ultimele zile i-a dat emoții serioase. Pe ultima sută de metri însă, vremea s-a îmbunătățit și a fost frumos.

 “Am considerat că trebuie să facem o acțiune. Am consultat populația dacă dorește să facem sărbătoarea asta la un nivel mai mare, cu artișți mai mulți, cu scene și cu cheltuială puțin mai mare, iar ei au dorit să facem așa ceva. Trebuie să găsești un moment – după un an de muncă – pentru socializare, pentru a fi mai bun, și pentru a ne cunoaște unul cu celălalt. După un an de zile de muncă trebuie să culegem și roadele” spune Florin Mitroi, primarul din Valul lui Traian.

Primarul are toate motivele să fie bucuros. A dus la bun sfârșit proiectele de dezvoltare cu canalizarea în localitate, cu rețeaua de gaze pentru consumul casnic și asfaltarea drumurilor interioare. Iar lucrurile nu se opresc aici.

“Dacă avem răbdare, se vor rezolva toate. Nu mă opresc aici cu proiectele pe care le am”, spune Florin Mitroi.

Pe scena sărbătorii din Valul lui Traian au urcat DJ Rhino & Silvia, Provincialii, Lite Chocolate, Cristian Rizescu, Georgiana Lepădat și celebrul Dinu Maxer.

“Eu sunt aici pentru prima dată că artist, pentru că prin Valu lui Traian am trecut toată viața către mare! E extraordinar când eșți prezentator.  Eu de-a lungul vieții am fost de cele mai multe ori artistul invitat spre finalul programului. Veneai, cântai, plecai – nu simțeai sărbătoarea, nu simțeai petrecerea, nu simțeai bucuria oamenilor. De când sunt prezentator simt că petrec alături de oameni fiindcă vin la începutul spectacolului și plec ultimul – sting lumina!”, a declarat Dinu Maxer pentru valureni.ro.

Printre altele, Dinu Maxer le-a cântat localnicilor melodia “Te blestem să-ți fie bine” – unul din succesele de marcă ale artistului.

“Am undeva spre 10 milioane de vizualizări cu ea pe Youtube, vreo 12 milioane de vizualizări pe Facebook, am văzut-o și pe un site rusesc cu 5 milioane de vizualizări. Tiltul piesei e o urare haioasă pe care lumea a shareuit-o cel mai mult de revelion anul asta, și am cântat-o și aici la Valu lui Traian”, a declarat Dinu Maxer.

Ziua Recoltei la Valul lui Traian a fost prima dată organizată în acest format: pe stadion, cu scenă de spectacol și cu artișți invitați. Primăria promite localnicilor că va repeta experiența și anii care vin. Drumul a fost deschis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*