Primăria Valu lui Traian dotează unitățile de învățământ din comună cu materiale sanitare împotriva Sars-COV-2

Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

În luna noiembrie 2022, școlile din localitatea Valu lui Traian vor beneficia de materiale sanitare și de protecție împotriva SARS-COV 2, în cadrul proiectului “Consolidarea capacității unităților școlare din comuna Valu lui Traian în vederea gestionării situației pandemice generate de virusul SARS-CoV-2”.

Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea desfășurării activității școlare pentru elevii din școlile amplasate pe raza teritorială a comunei Valu lui Traian, în condiții de siguranță printr-o serie de măsuri de prevenire a infectării cu virusul SARS-Cov-2, pentru a evita o creștere rapidă a numărului de cazuri de infecție.

Redeschiderea școlilor amplasate pe raza teritorială a comunei Valu lui Traian în condiții de siguranță necesită o largă asumare în societate și responsabilitatea tuturor celor implicați în vederea respectării normelor impuse, în contextul prevenirii, depistării din timp și diminuării răspândirii potențiale a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Pentru a permite acest lucru, prin prezentul proiect se prevede achiziționarea de echipamente/ dispozitive de protecție medicală și asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, respectiv: măști de protecție pentru elevi și profesori, dezinfectant mâini, dezinfectant suprafețe, dispenser sensor, săpun lichid, mănuși de unică folosință, combinezon impermeabil protecție, pubele colectare selectiva și lămpi UV-C sterilizare aer.

Pe lângă o informare corectă a elevilor și profesorilor privind regulile generale de respectat în vederea prevenirii infecției și răspândirii cu virusul SARS-Cov-2, o dată cu achiziționarea lămpilor UV-C se vor putea dezinfecta încăperile/ sălile de clasă cu lumina ultraviolet ce are eficiența până la 99.99% împotriva bacteriilor, virusurilor și a mucegaiului din încăperi.

Obiectivul proiectului este în concordanță directă cu obiectivul general al ghidului solicitantului din cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, Axa prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Scopul proiectului este de crea condiții de siguranță în vederea redeschiderii școlilor din Comuna Valu lui Traian prin achiziționarea de echipamente/ dispozitive de protecţie medicală şi asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât să se poată limita răspândirea virusului și diminua riscul de propagare a infecției cu SARS – COV-2 în cadrul unităților de învățământ.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

  1. Achiziția și dotarea unităților de învățământ cu echipamente de protecție: 245310 măști de protecție pentru elevi și profesori ,150 litri dezinfectant mâini și 200 litri dezinfectant suprafețe, 200 litri săpun lichid, 245990 mănuși de unică folosință -680 combinezoane impermeabile de protecție,6 pubele colectare a materilelor de protecție covid folosite
  2. Achiziția a 47 lămpi UV-C sterilizare aer, pentru dezinfectarea încăperilor/ sălilor de clasă cu lumina ultraviolet împotriva bacteriilor, virusurilor și a mucegaiului.
  3. Achiziție 6 termoscanere pentru identificarea persoanelor infestate care au acces în instituțiile de învățământ
  4. Achiziție 6 Keypass
  5. Achiziție 6 sisteme de alertare depasire valoare temperatură

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*