Rutele microbuzelor Constanța – Valu lui Traian, afectate de greva transportatorilor. Doar o decizie a Guvernului mai poate să oprească protestul

Stație de autobuz din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Stație de microbuz din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Microbuzele din tot județul Constanța, inclusiv cele care fac legatăra între Constanța și Valu lui Traian ar putea fi joi, 11 octombrie, trase pe dreapta.

Decizia a fost luată de marile federații ale transportatorilor care au intrat în conflict cu Ministerul Transporturilor din cauza unei Ordonanțe de Liberalizare a transporturilor inter și intrajudețene.

Situația afectează mijloacele de transport în comun din toată țara.

În urmă cu două zile, transportatorii au depus la Guvernul României un document prin care anunță că vor intra în Grevă Generală pe perioadă nedeterminată, începând cu data de 11 octombrie, la ora 12.00.

Decizia Guvernului sau a Ministerului Transporturilor de a opri Ordonanța este singura care poate să stopeze Greva.

„Am trimis astăzi o adresă către premierul Viorica Dăncilă, pentru detensionarea situației. I-am propus doamnei Prim Ministru o întâlnire cu transportatorii rutieri de persoane, pentru a-i explica ce se întâmplă cu noi și ce nemulțumiri avem în legătură cu ministrul Transporturilor. Trebuie să avem respectul cuvenit față de cetățenii care au plătit abonamente și bilete, care nu pot înțelege ce a făcut domnul ministru, astfel încât tot pe noi ne vor blama, dacă întrerupem transportul în toată țara. În urma discuțiilor cu doamna Viorica Dăncilă, vom anunța din timp un eventual protest, astfel încât să nu deranjăm cetățenii și pe cei care plătesc abonamente și bilete. Oamenii nu vor înțelege, dacă noi oprim transportul mâine, că există un ministru care vrea să distrugă transportul de persoane cu capital românesc”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Nemulțumirile au pornit de la inițiativa ministrului Transporturilor, Lucian Șova, care vrea, prin proiectul de Ordin de ministru pentru modificarea regulilor de atribuire a licențelor de transport rutier de persoane, să schimbe regulile jocului în timpul jocului.

Ministrul Șova argumentează prin faptul că ar fi presat, pe de o parte, de Consiliul Concurenței, iar pe de altă parte, de Consiliul Europei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*