Vălurenii vor o Zi a Comunei organizată și finanțată de Primăria Valu lui Traian. 65% dintre repondenți au votat “DA” la sondajul inițiat de valureni.ro

Ziua Recoltei la Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

După ce Primăria Valu lui Traian a alocat suma de 151.200 lei au apărut mai multe voci care au criticat decizia administrației locale de a cheltui banii pentru astfel de manifestări. În urma interviului publicat de valureni.ro cu primarul Florin Mitroi, publicația comunei Valu lui Traian a realizat un sondaj de opinie referitor la decizia alocarii sumelor.

În sondaj au votat 668 de vălureni. 65% dintre aceștia au răspuns cu DA la întrebarea: “Vă doriți ca Primăria Valu lui Traian să organizeze Ziua Comunei / Ziua Recoltei în 2019?”. Doar 35% dintre repondenți au preferat să aleagă “NU” la aceeași întrebare.

Vă reamintim faptul că Primăria Valu lui Traian a decis cine sunt beneficiarii banilor alocați conform prevederilor Legii 350/2005. Fondurile publice alocate pentru activitățile non-profit de interes general au fost împărțite între 3 biserici și o asociație.

Cea mai mare sumă a revenit Asociației Best Events, pentru proiectul “Ziua Recoltei”. Contractul de finanțare acordat de Primăria Valu lui Traian prevede o sumă de 151.200 lei pentru acest eveniment.

De menționat este și faptul că în 2018, Primăria Valu lui Traian a alocat doar 30.000 lei pentru Ziua Comunei. Bugetul din 2019 este de peste 5 ori mai mare.

Banii alocați conform prevederilor acestei legi nu pot ajunge decât la organizații non-profit pentru activități de interes general. Asta înseamnă că sumele nu pot fi direcționate de Primărie către asfaltări, gaze, iluminat public sau alte lucrări din comună.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*