Problemele cu transportul elevilor pe ruta Valu lui Traian – Constanța, dezbătute la Consiliul Județean Constanța

Ședință privind transportul elevilor, la Consiliul Județean Constanța. FOTO CJ Constanța

Problemele cu transportul elevilor pe ruta Valu lui Traian – Constanța au fost dezbătute la Consiliul Județean Constanța în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanți ai CJC, ai Inspectoratului Școlar și ai operatorilor de transport.

În cadrul ședinței au fost abordate mai multe subiecte.

Primul s-a referit la stabilirea unui mecanism clar in vederea asigurării gratuitătii elevilor la transport, respectiv obligația unităților de învățământ de a transmite la timp listele cu elevii care beneficiază de gratuitate, precum si eventuale modificari ale acestora, stabilirea celor mai eficiente mecanisme ca elevii beneficiari să intre in posesia abonamentelor (inclusiv prin distribuirea acestora în cadrul unităților de învățământ) precum si documentația pe care operatorul de transport o va transmite inspectoratului in vederea decontării abonamentelor.

“Ca precizare, aceasta discuție a urmărit evitarea situației în care elevul să nu intre în posesia abonamentului gratuit, iar operatorul să factureze strict contravaloarea abonamentelor utilizate de către elevi în scopul navetei domiciliu-scoală.  De asemenea, operatorii de transport au ținut să menționeze că în cazul în care elevul nu a apucat să ridice abonamentul, pe baza carnetului de elev si după ce a fost regăsit pe listele transmise de către unitatea de învățământ, soferul i-a permis accesul si transportul gratuit în baza carnetului de elev vizat la zi” – CJ Constanța.

Un alt subiect a fost cel al sumei forfetare pentru elevii care nu pot beneficia de serviciile de transport public judetean.

“În acest moment asteptăm răspunsul Ministerului Educatiei in vederea stabilirii de către CJC a sumei forfetare, urmând ca aceasta să fie transmisă ISJ pentru a rezolva si această problemă, în sensul ca elevii domiciliați in localitățile care nu sunt  deservite de operatori de transport să poată achita naveta la unitatea de învățământ” – CJ Constanța.

De asemenea, au fost discutate problemele semnalate de către elevi, in special pe ruta Valu lui Traian – Constanta.

“Este o situatie care a aparut din cauza faptului că acest segment de drum este asigurat de un transportator pe o grupa de trasee și este prins și pe o grupa de trasee care este neatribuită și pentru care licitația este în desfășurare. Astfel, există o presiune pe singurul operator de transport licentiat, urmând ca după atribuirea grupei 3 de trasee să existe mai multe autobuze pe această rută și cu o frecvență mai mare a curselor. Totusi, operatorul de transport a înțeles situația și a dublat capacitatea de transport la orele de vârf” – CJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*