Nu-ți ridici copilul la timp de la After School? Plătești în plus! Care sunt activitățile noului program After School din Valu lui Traian

After School din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
After School din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Primăria Valu lui Traian a aprobat, prin intermediul Consiliului Local programul “After School” pentru anul școlar 2019 – 2020. Regulamentul intern de organizare are mai multe prevederi care îi privesc pe părinții celor mici.

Astfel, After School-ul va funcționa tot în sediul Grădiniței nr 1 din Valu lui Traian și va fi împărțit pe grupe 5 grupe de vârstă.

Copiii vor fi preluați de părinți de la profesorul îndrumător cel târziu la ora 17.10.

Înscrierile la After School se fac concomitent cu înscrierea în anul școlar. Înscrieri se pot face și în timpul anului școlar dacă mai există locuri. Criteriile de selecție sunt strâns legate de ordinea priorităților, astfel:

  • copiii ce au ambii părinți angajați și nu locuiesc cu niciun alt membru al familiei
  • copiii care provin din familii monoparentale și părintele lucrează
  • copiii care au ambii părinți angajați, dar locuiesc cu un al membru al familiei care este major
  • copiii care provin din familii biparentale și doar un părinte lucrează.

La After School pot activa cadrele didactice angajate de Primăria Valu lui Traian, personal didactic auxiliar, personal nedidactic, medicul grădiniței părinți, dar și reprezentanți de la diferite ONG-uri și membri ai comunității locale.

Masa de prânz este servită în regim catering, iar părinții sunt cei care plătesc pentru aceasta. Tot părinții sunt cei care pot suporta financiar costurile de funcționare, alături de Primărie. Atfel, administrația locală poate să încheie acorduri de finanțare sau sponsorizare cu organizații, operatori economici sau persoane fizice.

Ofertele After School Valu lui Traian

After School Valu lui Traian oferă două pachete pentru cei mici:

1. Pachetul NUCLEU. Acesta conține supravegherea și îndrumarea în efectuarea temelor. Elevii capabili de performanță vor fi susținuți suplimentar prin fișe de lucru, culegeri sau curiozități menite să le crească viteza de lucru și abordarea în rezolvarea problemelor.
2. Activități de tip recreativ. Acestea au loc în curtea unității sau în sălile de clasă. Ele încurajează dezvoltarea fizică și afectivă a copiilor.

Program After School Valu lui Traian

Programul de la After School începe, în fiecare zi, de luni până vineri, la ora 12.00 cu prezentarea elevilor. Jumătate de oră mai târziu este servită masa pentru o oră. La ora 13.30 încep activitățile recreative, iar la 14.30 cei mici își fac temele vreme de o oră și jumătate. La ora 16.00 au loc activități în completare, iar după ora 16.30 pot fi preluați elevii de către părinți.

De menționat este și faptul că părinții care nu își ridică la ora 17.00 copiii trebuie să plătească 5 lei pentru fiecare 30 minute de întârziere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*