Ziua comunei Valu lui Traian se transformă în Zilele Recoltei. 3 zile de bunătăți tradiționale în zona Pieței Agro-Alimentare

Piața Agro-Alimentară din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Piața Agro-Alimentară din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Comuna Valu lui Traian va îmbrăca straie de sărbătoare. Vreme de 3 zile, localnicii și nu numai se vor putea bucura de Zilele Recoltei.

Ziua Recoltei, modestă. Banii merg la investiții

Primăria Valu lui Traian a planificat inițial Ziua Recoltei pentru data de 7 octombrie. Referendumul aprobat de Guvern a dat peste cap evenimentul, așa că totul a fost reprogramat pentru zilele de 12, 13 și 14 octombrie.

“Pentru al doilea an consecutiv, primarul localității Valu lui Traian a decis ca Ziua Recoltei să fie organizată doar sub formă de Târg de legume și fructe. Anul trecut au fost invitați să cânte pe scena improvizată, fără a fi remunerați, soliști de muzică populară și țigănească. Anul acesta însă, muzica se va auzi doar din difuzoare”, au transmis reprezentanții Primăriei Valu lui Traian.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă piramida de fructe și legume. Totodată, pe lângă comercianții de produse naturale, la eveniment vor participa și vânzători de clătite, Kurtos colac, popcorn, porumb, mici și bere, dar și firme care organizează jocuri pentru copii.

O istorie de 13 ani

Ziua Recoltei se organizează la Valu lui Traian încă din anul 2005. Până în anul 2016, aici concertau numele mari ale muzicii populare românești.

Odată cu începerea lucrărilor de infrastructură, primarul a decis ca sumele cheltuite pentru petreceri să fie reduse în favoarea asfaltărilor, a rețelelor de gaze naturale, canalizare și extinderea iluminatului public.

Buget de 30.000 lei

Consiliul Local Valu lui Traian a decis în urmă cu mai bine de o lună ca bugetul alocat evenimentului să nu depășească suma de 30.000 lei. Hotărârea propusă de primarul Florin Mitroi a fost votată în unanimitate de consilierii locali.

Banii alocați din bugetul local urmează să fie folosiți pentru cheltuieșile de organizare și racordare la utilități pentru participanți, amenajarea piramidei, serviciile de curațenie, tipizate și protocol, dar și cele pentru Ambulanță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Finanțări nerambursabile de peste 181.000 lei din partea Primăriei Valu lui Traian. Beneficiarii sunt 3 biserici și o Asociație care organizează Ziua Comunei – Valureni.ro
  2. Vălurenii vor o Zi a Comunei organizată și finanțată de Primăria Valu lui Traian. 65% dintre repondenți au votat “DA” la sondajul inițiat de valureni.ro – Valureni.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*