Comuna Valu lui Traian, locul 1 într-un clasament național despre cuantumul bugetului local

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Comuna Valu lui Traian se află pe locul 1 într-un clasament național despre cuantumul bugetului local.

Primăria Valu lui Traian a anunțat că a fost publicat  topul celor mai bogate comune din România, pe fiecare județ. Pentru a doua oară, Valu lui Traian este nominalizată într-un clasament realizat la nivel național. Dacă în urmă cu câțiva ani ocupam locul întâi datorită sumelor mari atrase din fonduri nerambursabile – la acel moment 2.000 de euro per locuitor –  de data aceasta ocupăm poziția 1 datorită cuantumului bugetului local. Topul se referă la anul bugetar 2021 și a fost publicat de analizeeconomice.ro.

“În fiecare an, bugetul nostru este dedicat în cea mai mare parte investițiilor. Comuna se extinde în mod continuu și trebuie să ținem pasul cu infrastructura. Sunt primar la al 5-lea mandat și tot investesc și gândesc strategii de dezvoltare și nu mai termin. Știu că asta este menirea unui primar, să atragă fonduri.  Și sper ca cetățenii să mă înțeleagă atunci când nu mă găsesc la primărie, pentru că fondurile nu se atrag din birou. Mă bucur că am alături de mine o echipă care să facă posibilă includerea în astfel de topuri și vom lucra în continuare cu aceeași dedicare, pentru comuna noastră”, a declarat primarul Florin Mitroi.  

Mai exact, în anul 2021 Valu lui Traian a atras fonduri nerambursabile în valoare de 3.630.466 lei pentru investiții. La acestea a adăugat doar pentru investiții 6.471.948 lei din bugetul local și credite. Așa a ajuns comuna Valu lui Traian să fie inclusă în topul de mai sus cu venituri totale de 33.300.000 de lei (în calcul au fost incluse și sumele primite din bugetul de stat pentru funcționarea instituțiilor școlare etc).

Având în vedere că în 2022 sumele au fost în creștere, Primăria Valu lui Traian așteaptă cu nerăbdare și topul ce va fi realizat anul viitor și are convingerea că eforturile sale se vor concretiza în asigurarea unor condiții tot mai bune de trai locuitorilor comunei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Dacă pentru majoritatea primarilor a fi apreciat sau chiar iubit de catre locuitorii pe care acestia ii administrează este o dorintă la nivel de vis, pentru Mitroi Florin primarul din Valul lui Traian este ceva natural.
    Florin Mitroi este mai mult decat un gospodar și primar.
    Mitroi știe sa se implice și este empatic, ajuta de fiecare dată cand poate, chiar si pe cei care sunt nou veniti in Valu lui Traian si pe care nu-i cunoaste (cum sunt eu spre exemplu), stie sa fie un vecin bun dar mai ales stie sa fie om in toata puterea cuvantului.
    Sunt măndru ca fac parte din comunitatea Valu lui Traian!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*