Primăria Valu lui Traian organizează o acțiune de donare de sânge

Donare de sânge. FOTO Pixabay.com

Primăria Valu lui Traian și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o acțiune de donare de sânge.

Vălurenii care doresc să doneze sânge sunt așteptați în intervalul orar 7:30-13:30, de luni pana vineri, la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța.

“Primăria Valu lui Traian pune la dispoziția cetățenilor care doresc să doneze sânge și nu se pot deplasa cu un mijloc de transport propriu, microbuze de transport persoane, cu rugămintea unei programări prealabile la numărul 0241.231006 interior 14 de luni până joi între orele 08:00-16:30 și vineri 08:00-14:00”, a anunțat Primăria Valu lui Traian.

Pentru a deveni donator de sânge trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

  • vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  • greutate peste 50 de kilograme
  • puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
  • tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
  • să nu fi avut vreo intervenție chirurgicală în ultimele 6 luni
  • daca ești femeie să nu fii: însărcinată, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  • să nu fi consumat alimente grase sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării
  • să nu urmezi tratamente pentru anumițe afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrin.

Nu poți să fii donator dacă ai sau ai avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*